Region

Svet

Džez koncert povodom otvaranja amfiteatra FMU

Sa velikim zadovoljstvom Fakultet muzičke umestnosti u Beogradu Vas poziva na svečano otvaranje  Letnje scene – Amfiteatra FMU, u subotu 19. maja u 17 časova, na adresi Kralja Milana 50.

Džez koncert povodom otvaranja amfiteatra FMU



Tom prilikom biće održan Džez koncert, na kome će nastupiti naši poznati muzičari: Luka Ignjatović (saksofon), Novak Mijović (truba), Vanja Kevrešan (gitara), Sava Miletić (klavir), Milan Nikolić (kontrabas) i gost Aleksandar Cvetković (bubnjevi). Pozdravni govor i svečano, simbolično presecanje crvene tračice povereno je dekanu Fakulteta muzičke umetnosti dr. Dubravki Jovičić, red. prof.

Amfiteatar FMU projektovan je pre dve decenije, nažalost zbog nedostatka sredstava do sada nije korišćen. Na naše veliko zadovoljstvo, FMU tim je uspeo da pokrene ovaj projekat uvidevši mnoge prednosti ovakvog otvorenog prostora, koji će naš glavni grad svakako učiniti lepšim. Praksa da se koncerti, predstave, izložbe i mnoge druge aktivnosti održavaju na otvorenom već su uveliko praksa u svetu. Amfiteatar će biti otvoren i za projekte van Univerziteta umetnosti, a u narednim mesecima pripremamo mnogobrojne kreativne i originalne programe.

U subotu, 19. maja na Fakultetu muzičke umetnosti održava se Dan otvorenih vrata. Dan, kada se svi budući studenti mogu raspitati o nastavnom planu i programu FMU, kao i porazgovarati sa profesorima o uslovima za prijemni ispit.

Velika nam je čast da najavimo da se ove godine na FMU otvara prvi Džez odsek, na visokoškolskoj ustanovi u Zapadnom Balkanu. Ovom prilikom budući profesori će održati koncert, a nakon toga i radionicu na kojoj će se budući brucoši moći upoznati sa nastavnim planom, kao i obavezama za prijemni ispit.

Takođe, FMU će od subote 26. maja svakog vikenda organizovati besplatne džez pripremne radioneice za sve zainteresovane. Nastava će se odvijati u prostorijama fakulteta subotom od 12h do 15h i nedeljom od 12h. U ovim terminima profesori Džez odseka će govoriti o Džez teoriji i solfeđu, biće organizovani ansambli i poseban čas improvizacije.

Autor: J.B.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>