Svet

Region

Evrovizija 2024: Ko je pobednik iz Švajcarske i o čemu govori njegova pesma? (VIDEO)

Pobednik Evrovizije 2024 je predstavnik Švajcarske Nemo i pesma "The Code".

Evrovizija 2024: Ko je pobednik iz Švajcarske i o čemu govori njegova pesma? (VIDEO) Foto: YouTube printscreen/ESC



Nemo Mettler ima 24 godine i dolazi iz Bijena u Švajcarskoj. U svojoj zemlji poznat je kao reper, ali i osoba koja je multitalentovana, pa svira bubnjeve, klavir i violinu. 

Pobednik Evrovizije 2024, deklariše se kao nebirnarna osoba, zbog čega je i njegov nastup na Evroviziji bio u skladu sa tim. Iznenadio je sve kada se pojavio na bini u kratkoj suknjici boje breskve, belim hulahopkama, patikama i kratkoj bundici sa perijem, takođe u boji breskve.

Ono što je javnost iznenadilo su i njegovi dugački veštački nokti, koji su na sebi imali šljokice.




Njegova pesma "The Code", veoma se dopala članovima žirija iz 37 zemalja, jer više od polovine dalo ovom mladom umetniku 12 poena.

O čemu govori pesma?

Nemo je pre Evrovizije objasnio da pesma govori upravo o njemu i spoznaji sebe. 

"'The Code' govori o putovanju započetom spoznajom da nisam ni muškarac ni žena. Traženje sebe bio je dug i često težak proces za mene. Ali ništa nije bolje od slobode koja je došla spoznajom da sam nebinarna osoba" - rekao je Nemo nedavno.

Nemo je bio oduševljen što je veliki favorit žirija, ali bitka se zbog glasova publike vodila između njega i Baby Lasagane, koji je sa pesmom "Rim Tim Tagi Dim", oduševio čitavu Evropu, ali i svet. Ipak, Nemo je uspeo da za samo nekoliko desetina glasova pobedi predstavnika Hrvatske i Evroviziju 2025. dovede u Švajcarsku.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus


>