Region

Svet

Bejbi Lazanja nagrađen sa 50.000 evra!

Bejbi Lazanja nagrađen je sa 50.000 evra jer je osvojio drugo mesto na ovogodišnjoj Evroviziji, premijer mu je čestitao i poželeo mnogo uspeha u budućoj karijeri.

Bejbi Lazanja nagrađen sa 50.000 evra! Foto: Printscreen Youtube/Hrvatska radiotelevizija





Bejbi Lazanja je osvojio drugo mesto na ovogodišnjoj Evroviziji sa pesmom "Rim Tim Tagi Dim", predstavljajući Hrvatsku. Tehnička Vlada Hrvatske razmatrala je danas predlog o dodeli novčane nagrade Marku Purišiću, poznatom kao Bejbi Lazanja.

Vlada je odlučila da mu dodeli nagradu u iznosu od 50.000 evra. Premijer Andrej Plenković je čestitao Bejbi Lazanji na uspehu na Evroviziji, ističući da je osvojio najviše glasova publike i zauzeo drugo mesto. Takođe, zahvalio je Gradu Zagrebu na srdačnom dočeku, svim građanima koji su ga podržali, kao i Umagu, gde je Bejbi Lazanja takođe dobio podršku. Ovo su bili divni trenuci za ovog talentovanog mladića i njegov tim, a premijer im je poželeo mnogo uspeha u budućoj karijeri.


"Vlada je odlučila za njegov uspeh na pesmi Evrovizije, a posebnu za ogromnu promociju koju su njegova pesma i on nedeljama, kao i ovaj sjajan rezultat, doneli Hrvatskoj, našoj međunarodnoj vidljivosti, dodeliti mu novčanu nagradu od 50.000 evra", rekao je Plenković, a Predlog je zatim i  prihvaćen, prenosi Večernji list.






Marija Šerifović je 2007. godine donela Pesmu Evrovizije u Srbiju, pobedivši prethodne godine. U poslednje vreme se dosta priča o tome koliko pevači zarađuju na Evroviziji, s nekim otkrićima da pojedini dobijaju milione, dok drugi sami finansiraju svoje nastupe. Takođe, aktuelna tema je i nagrada koju je Šerifovićeva dobila po povratku iz Finske:

"Kroz istoriju smo to mogli da vidimo, bilo da je u pitanju muzika, umetnost, bilo koja od tih sfera koja zaslužuje bilo kakvu vrstu oduženja, da se to gotovo nikada nije dešavalo. Tako da, meni to ne smeta. Ja sam svoju najveću zahvalnicu - aplauz, dobila od ljudi koji su tu već punih 20 godina, koji zajedno sa mnom stare"- ispričala je Marija i dodala:

"Kada je reč o podršci države, to me zapravo ne zanima previše. Sve što imam, postigla sam sama i obezbedila sebi. Ne bih se previše uzbuđivala oko toga. Sećam se šta je gospodin Tijanić rekao u vezi s tim." - rekla je ona sećajući se predloga gospodina Tijanića da dobije 80.000 evra, kao što to sportisti dobijaju na Olimpijadi, "ali ta ideja nije zaživela".
 

Bejbi Lazanja odbio 50.000 evra!



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>