Recepti

Ljubav

Jelo od piletine sa belim lukom koje se priprema u jednoj posudi! (RECEPT)

Uštedite na pranju posuđa uz ovo jednostavno jelo od piletine sa belim lukom koje se priprema u jednoj posudi. Kremasto i ukusno, možete prilagoditi količinu belog luka prema vašem ukusu.

Jelo od piletine sa belim lukom koje se priprema u jednoj posudi! (RECEPT) Foto: Ai Dall-E




Uštedite vreme i posuđe uz ovaj brz i ukusan recept za piletinu sa belim lukom iz jedne posude! Saznajte korake pripreme i prilagodite recept po svom ukusu.



Sastojci koji su potrebni za piletinu sa belim lukom:

4 komada srednje veličine pilećih grudi, bez kože, isečene poprečno na debele trake
75g običnog brašna
2 kašike maslinovog ili ulja od repice
50g neslanog putera
10-15 malih čenova belog luka, ili po ukusu
250ml vrućeg pilećeg bujona
100ml pavlake za kuvanje
30g Parmezana, fino rendanog
mali buket peršuna, sitno iseckanog (opciono)
kuvani pirinač i kuvani pasulj, za posluživanje (opciono)





Foto: Ai Dall-E




Postupak pripreme piletine sa belim lukom:



Sipajte piletinu u plitku činiju i pospite preko nje brašno. Začinite po ukusu. Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednje jakoj vatri i pržite piletinu, prethodno uklonivši višak brašna, 1-2 minuta dok ne postane blago zlatna sa svih strana. (Moguće je da ćete ovo morati da radite u nekoliko tura.)


Smanjite vatru na srednju i dodajte puter. Ogulite koliko god čenova belog luka preferirate i dodajte ih u tiganj. Kuvajte 5 minuta dok beli luk ne postane blago zlatan, mešajući da sprečite da piletina izgori.


Sipajte bujon i krčkajte 10 minuta dok beli luk ne omekša. Dodajte pavlaku i sir i krčkajte još 5 minuta dok se sos blago ne zgusne. Probajte začine i prilagodite po potrebi. 

Vaša piletina sa belim lukom je spremna! Zapišite ovaj recept Gordona Remzija jer je zaista savršen i zbog ukusa, a i zbog brze pripreme.

Poslužite toplo posuto iseckanim peršunom, ako koristite, uz pirinač i pasulj, po želji ali beli luk ne izostavljate nikako. Čak i ako niste ljubitelj dodajte ga makar malo.

Prijatno!


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: bbcgoodfood.com


>