Region

Svet

Bejbi Lazanja odbio 50.000 evra!

Drugopslasirani na "Evroviziji 2024" Bejbi Lazanja dobio je od vlade nagradu od 50.000 evra ali je sada odjeknula vest da je pevač novac odbio i poručio da ga doniraju onome kome je to potrebnije.

Bejbi Lazanja odbio 50.000 evra! Foto: Printscreen Youtube/Dora HRT




Bejbi Lazanja je ljubazno odbio novčanu nagradu koju je hrvatska vlada želela da mu dodeli, ali je imao jedan poseban zahtev. Kada je saznato da je vlada odlučila da mu dodeli 50.000 evra zbog drugog mesta na ovogodišnjoj Evroviziji, mladi umetnik se obratio svojim pratiocima na Instagramu, pokazujući još jednom svoju velikodušnost i skromnost.

Umesto da prihvati novac, Bejbi Lazanja je ponudio predlog kome bi novčanu nagradu mogli proslediti.

"Zahvaljujem hrvatskoj vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000 evra. Ipak, te novce ja ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto, ali prvi, najbitniji i dovoljni je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će ti novci daleko više pomoći", započeo je Bejbi Lazanja na svom storiju.


"Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje ime, te iste hrvatske vlade donira 25.000 evra Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiji s dnevnom bolnicom "Mladen Ćepuljić". Nadalje, ostalih 25.000 evra voleo bih da doniram Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC Zagreb. Hvala"- napisao je Bejbi Lazanja.




Foto: Printscreen Instagram/the baby lasagna




Premijer Andrej Plenković se osvrnuo na ovogodišnju Evroviziju i čestitao je Bejbi Lazanji: 

"Iskrene čestitke Marku Purišiću na izvanrednom uspehu na Evroviziji u subotu. Osvojio je najveći broj glasova publike i ukupno je bio drugi. Želimo mu iskreno zahvaliti. Takođe, zahvaljujemo Gradu Zagrebu na divnom dočeku, svim sugrađanima koji su došli da ga pozdrave, i naravno, njegovom Umagu. To su bili divni trenuci jednog sjajnog mladog čoveka i njegovog tima. Želimo mu mnogo uspeha u karijeri."



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>