Region

Svet

Tragične smrti naših poznatih muzičara

Posao muzičara je težak i zahtevan, često rade celu noć, pa se umorni vraćaju nazad kućama, te je često uzrok smrti naših poznatih muzičara bila saobrađajna nesreća.

Tragične smrti naših poznatih muzičara



Silvana Armenulić, možda jedna od najpoznatijih pevačica narodne muzike koja je sedamdesetih godina oduševljavala publiku na prostorima bivše Jugoslavije tragično je nastradala u saobraćajnoj nesreći 1976. godine kod Kolara u direktnom sudaru svog automobila sa kamionom.

Deset godina kasnije, basisti Dražen Riča i Aljoša Buha su poginuli malo nakon što su počeli da nastupaju sa "Crvenom jabukom".

1999. Godine u saobraćajnoj nesreći je izgubio život Nebojša Saveljić, član grupe "Montenigers", jer je automobil u kom je bio udario velikom silinom u stenu.

Toše Proeski, koji je postao poznat na celom Balkanu, a smešila mu se i evropska karijera je u dvadesetšestoj godini života tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći kada je njegov džip, koji je vozio Georgij Georgijevski Tošeov menadžer udario u kamion.

Hašim Kučuk Hoki je u 56. godini,  takođe poginuo u saobraćajnoj nesreći na autoputu Beograd-Subotica.

Glumac Milenko Zablaćanski je u saobraćajnoj nesreći kod Čajetine zadobio teške telesne povrede od kojih je nakon 20 dana u komi preminuo.

Poslednji slučaj pogibije na drumu je tragična smrt pevača Darka Radovanovića i njegovog menadžera na putu ka diskoteci u kojoj je imao nastup. Obojica su poginuli na licu mesta, a Darko je danas sahranjen u Sremskoj Mitrovici.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>