Region

Svet

Održan šestogodišnji pomen Tošetu Proeskom u Beogradu (Foto)

Danas, na šestogodišnjicu smrti makedonskog pevača i Balkanskog anđela Tošeta Proeskog održan je pomen u maloj crkvi pored Hrama Svetog Save.

Održan šestogodišnji pomen Tošetu Proeskom u Beogradu (Foto)



Grupa najvernijih fanova, uprkos vetru, kiši i lošem vremenu, okupila se u znak sećanja na jednog od najomiljenijih pevača sa ovih prostora. Pomen je, kao što je i najavljeno, počeo u 17:30, okupljeni fanovi stajali su sa upaljenim svećama, a sveštenik je održao govor pun emocija posvećen Tošetu Proeskom.

Toše Proeski IN MEMORIAM (1981-2007): Šest godina od smrti Balkanskog anđela (Video)
Toše Proeski bio je pevač koji je zaslužio ljubav i poštovanje mnogih ljudi, posthumno mu je dodeljen Orden zasluga, a sećanje na njega ni šest godina nakon tragične saobraćajne nesreće ne bledi. Svoje iskustvo iz Kruševa u kome je Toše odrastao podelio je i sveštenik koji je održao govor.



Ispričao je da su ljudi iz Kruševa uvek bili naklonjeni muzici, pa ga uopšte ne čudi što je Toše postao jedan pevač takve popularnosti. Dodao je da je Toše Proeski samom ličnošću i fizičkom pojavom isijavao produhovljenošću i da će zauvek ostati u srcima svih onih koji su ga voleli i poznavali.

Autor: M.P.
Foto: Svet Plus

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>