Region

Svet

Stiv Vaj večeras u beogradskoj Areni

Američki gitarista Stiv Vaj nastupiće večeras u Kombank areni u Beogradu, u okviru turneje "The Story of Light", na kojoj promoviše istoimeni, 16. po redu samostalni album.

Stiv Vaj večeras u beogradskoj Areni



Vaj u Beograd dolazi u pratnji muzičara iz svog benda, kao i sa pevačicom Beverli Meklelan, finalistkinjom prve sezone takmičenja "The Voice". Stiv i njegov bend nisu imali puno zahteva. Jedino naglašeno je da je Stiv vegan.

Na sceni Kombank Arene, Vaj će demonstrirati svoje razne sviračke tehnike počevši od tejpinga, korišćenja tremola, vah pedale velikom brzinom, legato stila, šredinga koje će biti praćene karakterističnim Stivovim scenskim nastupom uz vazdušne i dimne efekte.

U 30 godina dugoj karijeri, Vaj je prodao 15 miliona albuma i osvojio brojna priznanja, među kojima su i tri Gremi nagrade. Vaj je osnivač izdavačke kuće Favored Nations Entertainment, a pokrenuo je i fondaciju "Make a Noise" preko koje obezbeđuje instrumente i muzičko obrazovanje mladim muzičarima.
 
Nedavno se ponovo našao, ovog puta glasovima čitalaca magazina "Guitar World", na top-listi deset najboljih gitarista svih vremena.
 
Cene ulaznica su 1.900 za parter i 2.300 dinara.

Autor: B.B.
Foto: Svet Plus

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>