Region

Svet

Bila je namenjena Balaševiću: Nepoznata priča o pesmi koja je proslavila Mileta Kitića!

Legendarni kantautor Đorđe Balašević ostavio je neizbrisiv trag u domaćoj muzičkoj sceni svojim stihovima i neodoljivim melodijama. Njegovi hitovi su postali deo mnogih generacija, ali malo ko zna da je jedan od pesama koja je proslavila Mileta Kitića, prvobitno bio namenjena upravo njemu.

Bila je namenjena Balaševiću: Nepoznata priča o pesmi koja je proslavila Mileta Kitića! Foto: YouTube printscreen/Mile Kitic



Pesma "Kraljica trotara", koju je na kraju otpevao Mile Kitić i koja je postala njegov pečat, zapravo je trebalo da pripadne Balaševiću, a  priča o nastanku ove numere otkriva neverovatnu slučajnost ili možda sudbinsku povezanost.

Mile Kitić je jednom prilikom otkrio kako je ta pesma došla do njega kao da je sam Bog poslao. Dok je sa suprugom Martom bio kod kompozitora Stevice Simeunovića, pesma se pojavila pred njim kao dar s neba. I dok je Mile pevušio stihove, Simeunović je odlučio da numera nije za njega, već za Balaševića. Ipak, sudbina je imala drugačije planove. Mile je odlučio da je uzme, izdvoji 1.500 maraka kao kompenzaciju, i od tada je ta pesma postala neizostavan deo njegovog repertoara.

"Kraljica trotara" je izašla 1996. godine i odmah osvojila srca publike, postavši ne samo hit već i lična karta Mileta Kitića. Njena energija, ritam i melodija savršeno su se uklopili sa Kitićevim pevačkim stilom, pružajući mu novu dimenziju u karijeri.




Kada je 19. februara 2021. godine svet ostao bez velikog Đorđa Balaševića, muzička scena izgubila je jednog od najvećih umetnika. Njegova smrt je bila trenutak tuge za celu naciju. 

Slične vesti: ​Ilda Šaulić kroz veliki Šabanov hit oživela scenu iz kultnog filma! (VIDEO)
 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>