Recepti

Ljubav

Recept za savršene slane štapiće sa sirom: Pekarski doručak kod kuće! (VIDEO)

Napravite doručak kao iz omiljene pekare uz ovaj recept za ukusne slane štapiće sa sirom!

Recept za savršene slane štapiće sa sirom: Pekarski doručak kod kuće! (VIDEO) Foto: Printsreen Youtube/RTV Pink



Pomoću jednostavnih sastojaka, poput brašna, jaja, mleka i sočnog sira, brzo ćete stvoriti mirisne i ukusne štapiće koji će zadovoljiti svačije nepce.

Za početak, rastopite kvasac i šećer u malo mlakog mleka, a zatim dodajte jaja, rastopljeni maslac i preostalo mleko. Umutite sastojke žicom, a potom dodajte brašno i so da zamesite mekše testo. Ostavite ga da odmara 20 minuta kako bi kvasac imao vremena da aktivira.

Nakon odmora, pripremite nadev tako što ćete sjediniti sir sa jajetom. Razvucite testo u pravougaonik i premažite polovinu smesom od sira, a zatim preklopite drugom polovinom. Isecite testo na trake širine 2 cm i uvijte ih, ređajući ih u podmazan pleh.



Pre pečenja, premazujte štapiće žumancetom kako bi dobili lepu zlatno-smeđu boju. Pecite ih na 220 stepeni C oko 20 minuta, ili dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi.

Uživajte u ovim domaćim pekarskim delicijama koje će vas razmaziti ukusom i teksturama! Pogledajte video za korak po korak uputstvo kako biste bili sigurni da savršeno izvedete svaki korak recepta.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>