Recepti

Ljubav

Meso u medenoj glazuri! Recept koji nećete zaboraviti!

Ova medena glazura će meso pretvoriti u najviše komentirisanu hranu na stolu tokom praznika, a ovaj recept sigurno nećete zaboraviti.

Meso u medenoj glazuri! Recept koji nećete zaboraviti! Foto: Printscreen Youtube/Cooking With Claudia





Koji su sastojci u glazuri od meda za meso?

Smeđi šećer: Koristite svetli smeđi šećer za glazuru da biste dodali naznaku dimnog ukusa melase.

Med: Pruža sirupastu teksturu koja pomaže glazuri da se pričvrsti za spiralno sečene šnicle mesa.

Senf: Dodaje slanu notu slatkoj glazuri i pomaže u kombinovanju svih sastojaka.

Nesoljeni puter: Dodaje bogatstvo glazuri.

Jabukovo sirće: Blago balansira slatkoću smeđeg šećera i meda.


Da li stavljate glazuru na meso pre pečenja?

Ne, trebalo bi da glazuru nanesete na meso na kraju pečenja. Počnite da zagrevate meso dok pripremate glazuru na šporetu. Ovo će zgusnuti glazuru i omogućiti da se ukusi sjedine.

Kada meso ima oko 30 minuta preostalog pečenja, koristite četkicu za kolače da nanesete glazuru (obavezno pustite malo glazure između kriški za dodatni ukus). Vratite meso u rernu, ne prekrivati, da se završi pečenje.



Da li pokrijete meso nakon nanošenja glazure?

Nakon nanošenja glazure, držite meso otkrivenu tokom poslednjih 30 minuta pečenja.



Koliko vremena je potrebno da se peče spiralno sečeno meso?

Da biste poslužili spiralno sečeno meso toplo, koristite sledeće smernice. Umotajte meso u foliju tokom većeg dela vremena pečenja kako biste ga održali vlažnog, zatim premažite glazurom i završite pečenje, otkriveno. Meso je spremno kada dostigne unutrašnju temperaturu od 135°C do 175°C.
 

Farbanje vaskršnjih jaja u kafi i vinu! (RECEPT)

Farbanje jaja za Vaskrs u najlepšu narandžastu boju! (RECEPT)



Foto: Printscreen Youtube/Cooking With Tammy​




SASTOJCI:

1 (oko 3,6 do 4,5 kilograma) buta sa kostima, spiralno isečena, bez dodatne vode ili sokova
2 šolje pakovanog svetlog smeđeg šećera
1 šolja meda
1/2 šolje senfa
2 kašike neslanog putera
2 kašike jabukovog sirćeta




Uputstvo za pripremu mesa:


Postavite rešetku u sredinu rerne i zagrejte rernu na 135°C. Obložite pleh za pečenje ili tepsiju sa ivicama sa 2 lista aluminijumske folije dovoljno dugih da omotate oko 3,6 do 4,5 kilograma mesa od buta.

Izvadite but iz pakovanja i stavite u pleh, sa isečenom stranom okrenutom nadole. Preklopite foliju oko buta i dobro zatvorite. Ovaj omot od folije pomoći će da se meso ne osuši tokom pečenja, savetuje "thekitchn".

Pecite dok instant termometar umetnut u sredinu šunke, ne dodirujući kost, ne registruje manje od 50°C, ukupno 2 do 2 i 1/2 sata (15 do 20 minuta po kilogramu), proveravajući temperaturu posle 1 i 1/2 sata. 


U međuvremenu, stavite 2 šolje pakovanog svetlog smeđeg šećera, 1 šolju meda, 1/2 šolje senfa, 2 kašike neslanog putera i 2 kašike jabukovog sirćeta u srednju šerpu na srednje jakoj vatri. Pustite da provri, povremeno mešajući da biste razbili sve grudvice. Smanjite temperaturu na srednje nisku i lagano krčkajte dok se ne smanji za trećinu, potamni i zgusne, oko 20 minuta. Sklonite šerpu sa vatre.

Kada meso/but, ima oko 30 minuta pečenja do kraja, izvadite iz rerne, otkrijte i premažite toplom glazurom, utrljavajući glazuru između rezova u mesu gde god je to moguće. Vratite but u rernu, ne prekriven. Pecite dok instant termometar umetnut u sredinu buta, ne dodirujući kost, ne registruje 50°C do 60°C, još otprilike 30 minuta.

Izvadite meso iz rerne i ostavite da se ohladi 5 do 10 minuta. Upotrebite dug, tanak nož da isečete oko kosti u butu, zatim secite duž prirodnih linija masti u mesu da biste odvojili spiralno isečene kriške.


NAPOMENE O RECEPTU:

Priprema unapred: Glazura se može pripremiti unapred i čuvati u frižideru do 5 dana. Zagrejte je na blagoj vatri dok ne provri pre upotrebe.

Čuvanje: Preostalo meso može se čuvati u frižideru u hermetički zatvorenoj posudi do 5 dana.


Prijatno!
 

Farbanje vaskršnjih jaja: Dobićete nebeske boje! (RECEPT)


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>