Ljubav

Style

Bog voli brak! Ljubav je obaveza! (VIDEO)

Otac Predrag Popović o vezama bez obaveza, o braku, ljubavi, razvodima... Bog voli brak, a ljubav je obaveza, ljubav je odgovornost i briga o drugome...

Bog voli brak! Ljubav je obaveza! (VIDEO) Screenshoot/Youtube

Kako može da postoji veza bez obaveza? Svaka veza je jedna vrsta veziva, svaka veza mora da nosi jednu vrstu obaveze i ona obavezuje.


Što više voliš to si odgovorniji


Ljubav je zapravo jedna odgovornost i jedna briga o drugome. Intimnost i intima koja postoji između čoveka i žene znači da se čovek otvori. I ne možeš da budeš intiman, a da ne budeš ranjiv. Intima je kada je kažem tebi sve o meni, i ti kažeš meni sve o sebi i dalje se volimo i to nam ne predstavlja problem.


Ta intima postoji i između Boga i čoveka, intima je predvorje ljubavi, Intima je jedan od jezika ljubavi...


Kada muškarac i žena postaju jedno u zagrljaju, ceo svet prestaje da postoji, samo oni postoje i samo postojiš tada u tom vremenu i tom trenutku zajedno, kaže otac Predrag, a onda nastavlja priču o braku gde su se dvoje neprestano svađali, što možete čuti u video snimku.Ljubav nije skidanje zvezda sa neba, ljubav je uzajamna briga. Ljubav se nikada ne priča, ljubav se pokazuje delima.


Ako ljubav proističe iz slobodne volje gde su dvoje iz ljubavi rekli DA, i dali zavet Bogu i dali zavet jedno drugom, ako se taj zavet ne ispoštuje i od njega i od nje, šta ja imam da tražim sa tim čovekom ili tom ženom, ispoštovaće mene kao prijatelja, ispoštovaće tu decu, roditelje, kumove, sve nas koji smo tu bili kao svedoci te ljubavi...


Jako je važna i činjenica da ja pričam o pravom braku, gde nema zlostavljanja, već o braku gde se muž brine za ženu i žena za muža... Već dođe do nekih varnica, posvađaju se i žena spakuje kofere i ode kod svoje majke. Kada dođe do svađe u braku, danas se upliću roditelji, komšije, prijatelji, to je jedan prljav veš, intima koja se nikome ne otkriva.


Moderni brakovi se nisu pokazali kao funkcionalni


Za svaki neuspešan brak ja krivim muškarce. Da je mušakarac - muškarac, onda žena ne bi imala potrebe da bude muškarac, i onda bi žena bila žena i ne bi imala o čemu da se brine i razmišlja, jer bi se onda razmišljao muškarac. Jedina ženina briga bi bila da se brine za tog muškarca koji se brine za nju...


Pogrešno vaspitanje

Najgore je kada dete ignorišete, kada nema ni kazni ni nagrada. Takva deca, teško se oporavljaju. Najviše se upropaštavaju deca tako što im se daje sve. 
Skrivanje u braku


Suštinski ne sme da postoji ništa skriveno između mušarca i žene u braku. Nismo sami, tu su njeni roditelji, moji roditelji, njeni prijatelji, moji prijatelji, niko vam neće olakšati... posebno ako vide jedan skladan brak, ako vide plodove tog braka, svi će gledati kroz zavist da to unište. Mi moramo da postanemo jedan tim, koji će zajedno da igra i odbranu i napad, priča otac Predrag Popović.Bog voli brak!

Brak je naomiljenije nešto što Bog voli, danas je veliki podvig održati brak, priča Popović i objanjava šta uradi kada dvoje dođu i požale se da ne mogu više da ostanu u braku.
 

 

Običaji i verovanja koja se vezuju za Bogojavljenje! (VIDEO) 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>