Recepti

Ljubav

Kreativno farbanje: Mramorna vaskršnja jaja! (VIDEO)

Kako napraviti mramorna vaskršnja jaja: Jednostavan i kreativan vodič za bojenje jaja sa jedinstvenim mramornim uzorcima. Savršeno za Vaskrs!

Kreativno farbanje: Mramorna vaskršnja jaja! (VIDEO) Foto: Printscreen Youtube/SOS Kitchen





Otkrijte jednostavan i zabavan način za pravljenje mramornih vaskršnjih jaja. Ovaj vodič korak po korak vam pokazuje kako da koristite aluminijumsku foliju, vatu i jestive boje za stvaranje jedinstvenih mramornih uzoraka na vašim vaskršnjim jajima. 



Potrebno za farbanje jaja:

Aluminijumska folija
Vata
Tanko uže
Jaja
Jestive boje za kolače i kekse
Voda
Biljno ulje




Foto: Printscreen Youtube/SOS Kitchen



Kako se dobijaju mramorna vaskršnja jaja:




Odsecite male komade aluminijumske folije dovoljno velike da umotate svako jaje. Uzmite komade vate i na nju ređajte komade užeta obojene u željenu boju, dajte mašti na volju ili uradite baš onako kako je prikazano u video klipu. Obavijte jaja vatom, a zatim čvrsto umotajte svako jaje aluminijumskom folijom, osiguravajući da nema praznina ili labavih krajeva.



Pažljivo potopite svako umotano jaje u posude sa vodom, osiguravajući da su potpuno pokrivena. Ostavite jaja da se skuvaju na jakoj vatri, kad proključa smanjite temperaturu i kuvajte još 12 minuta.

Lagano odmotajte jaja kada se ohlade od pamučne vune i aluminijumske folije da otkrijete mramorne uzorke koje je stvorio proces bojenja. Kada su odmotana, vaša lepo obojena vaskršnja jaja spremna su da se prikažu kao dekorativni ukrasi ili da uživate u ukusnom zalogaju.

Zapamtite da pažljivo rukujete jajima tokom procesa bojenja kako biste izbegli pucanje ili oštećenje. Zabavite se i budite kreativni sa različitim kombinacijama boja i uzoraka i nema sumnje da ćete biti zadovoljni ovim mramornim jajima, a ako želite da osigurate da vam crvena jaja budu stvarno crvena, onda pogledajte OVDE. Takođe možete dobiti "Kosmićka jaja" na OVAJ NAČIN.

 

Šarena jaja za Vaskrs na jednostavan način!



Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>