Ostalo

Sme�no

Otkrijte Srbiju: 12 zanimljivih destinacija za 1. maj! (VIDEO)

Sa dolaskom proleća i praznika rada, mnogi od nas traže savršeno mesto za odmor. Ako planirate putovanje po Srbiji za 1. maj, evo nekoliko predloga.

Otkrijte Srbiju: 12 zanimljivih destinacija za 1. maj! (VIDEO) Foto: Printscreen Youtube/Lutajući putnik



Otkrijte čarobnu Srbiju ovog 1. maja! Da li vam se više dopada planinarenje na Rtnju, opuštanje u mirnom selu Zabrega, istraživanje netaknute prirode Sisevca, pecanje na Grzi, šetnja tvrđavom Petrovaradin, poseta istorijskom gradu, divljenje jedinstvenim formacijama Đavolje Varoši ili planinarenje na Kopaoniku, vožnja Sarganskom Osmicom, uživanje u pogledu na Drinu iz kuće na Drini, istraživanje Resavske pećine ili šetnja kroz prirodni fenomen Prerasti Vratne? Srbija ima nešto za svakoga. 


Rtanj je predivna planina smeštena u istočnom delu Srbije, udaljena oko 200 km jugoistočno od Beograda, blizu mesta Boljevac. Ova planina je deo Karpatskih planina, a njen najviši vrh, Šiljak (1565 m), zaista je čudo prirode s kraškim reljefom.

Zabrega, jedno mirno seoce u Srbiji, pruža idealnu atmosferu za opuštanje i uživanje u prirodi. Iznenadićete se lepotama ovog mesta.

Sisevac: Sisevac je turističko naselje koje se nalazi u podnožju Kučajskih planina, na nadmorskoj visini od 360 metara, blizu izvora reke Crnice. Udaljen 160 km od Beograda, hotel je smešten u rečnoj dolini u blizini srednjovekovnog manastira Sisojevac, okružen dubokim šumama. Sisevac je poznat po netaknutoj prirodi i bogatom sadržaju tokom čitave godine.

Izletište Grza: Grza je izletište koje se nalazi na 17. kilometru puta Paraćin-Zaječar, na 400 m nadmorske visine. Dobilo je ime po reci istog imena. Izvire na podnožju planine Južni Kučaj i stvara dva veštačka jezera, Gornje i Donje. Grza je poznata kao raj za pecanje jer je bogata potočnom i kalifornijskom pastrmkom.

Tvrđava Petrovaradin: Ova tvrđava se nalazi u Novom Sadu i pruža prelep pogled na Dunav. Idealno mesto za šetnju i uživanje u prirodi.

Niš: Ovaj univerzitetski grad je treći po veličini grad u Srbiji i jedan je od najstarijih gradova u Evropi. Posetite Nišku tvrđavu i uživajte u lokalnoj kuhinji.


 


Đavolja Varoš: Ova geološka atrakcija je poznata po svojim jedinstvenim stenovitim formacijama. Idealno mesto za ljubitelje prirode.

Nacionalni park Kopaonik: Ova destinacija je popularna za skijanje, ali i za letnje planinarenje. Uživajte u prelepim pejzažima i svežem vazduhu.

Šarganska Osmica: Ako volite vozove, uživaćete u vožnji ovom prugom. Uživajte u prelepim predelima dok putujete kroz srpske planine.

Kuća na Drini je jedno čarobno mesta i zato ne propustite da ga posetite. Smestila se na obali reke Drine, pružajući nestvaran pogled na njen tok. Ovo mesto je kao iz bajke.





Foto: Printscreen Youtube/vetrenjacasenje



Resavska pećina: Prošetati kroz ove prostore je kao da ulazite u neki drugi svet, gde je vreme stalo i gde priroda pokazuje svoju neverovatnu snagu i lepotu. Poseta Resavskoj pećini je nezaboravno iskustvo koje svakome toplo preporučujemo.

Prerasti Vratne: Ovo su jedinstvene prirodne formacije koje vredi posetiti. Uživajte u šetnji kroz ovaj prirodni fenomen.

Bez obzira na to gde odlučite da provedete 1. maj, sigurni smo da ćete uživati u lepotama Srbije. Srećan praznik!




 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>