Region

Svet

Nikola Rokvić podelio predivne vesti iz Prohora Pčinjskog (VIDEO)

Pre jedanaest dana, Nikola Rokvić započeo je svoju humanitarrnu akciju, posvećenu deci. 

Nikola Rokvić podelio predivne vesti iz Prohora Pčinjskog (VIDEO) Foto: Instagram printscreen/nikolarokvic



Odlučan u svojoj nameri da promeni svet makar za korak, krenuo je na pešački put ka Grčkoj dug 1.060 kilometara, noseći sa sobom nadu i osmeh za mališane koji se bore sa teškim bolestima.

Njegova ruta vodi ga ka svetilištu Svetog Nektarija Eginskog na Enginu, a svaki korak koji pređe nosi sa sobom teret ljubavi i podrške za pedijatrijsku onkologiju.Svaki dan, Nikola nesebično deli sa svojim vernim pratiocima informacije o pređenim kilometrima i skupljenim sredstvima. Svakim korakom, svestan je da se bliži svom cilju - obezbeđivanju aparata, mikroskopa i ostale opreme koja će olakšati lečenje mališana koji se bore sa teškim bolestima.



Danas, dok se odmara u Prohoru Pčinjskom, Nikola je podelio radosnu vest sa svojim pratiocima. Za samo 11 dana, Fondacija "Porodica" je uspela da prikupi neverovatnih 13 miliona dinara. Ova cifra nije samo brojka, već simbol zajedništva i velikodušnosti ljudi koji veruju u moć ljubavi i solidarnosti.

 Sa osmehom na licu, Nikola najavljuje svoj sledeći korak - pešačenje kroz Makedoniju. Njegova misija ne poznaje granice, a svaki korak je novi dokaz da dobrota ne poznaje prepreke.

- Pomoža Bog dragi ljudi, ja sam u manastiru svetog Prohora Pčinskog. Danas je poslednja destinacija u Srbiji, sutra bože zdravlja idemo kroz Makedoniju. Želim da vas obavestim da smo do sada prikupili 13 miliona dinara. Bog vas blagoslovio, hvala vam što podržavate ovu našu misiju i idemo dalje do cilja - rekao je Nikola u videu koji je postavio na Instragamu.



Slične vesti: Severina se poklonila Novaku Đokoviću (VIDEO)

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus


>