Region

Svet

Manntra opravdala očekivanja fanova!

Prvi hrvatski bend "Manntra" koji je, nakon 30 godina, ostvario plasman na zvaničnoj top listi albuma u Nemačkoj, uvrstio je Beograd u svoju evropsku turneju i opravdao očekivanja fanova!

Manntra opravdala očekivanja fanova! Foto: Ekatarina Frolova







U sve raznovrsnijoj i kvalitetnijoj ponudi koncerata u prestonici, sinoć je u Domu Omladine nastupila istarska Manntra. Prvi hrvatski bend koji je, nakon 30 godina, ostvario plasman na zvaničnoj top listi albuma u Nemačkoj, uvrstio je Beograd u svoju evropsku turneju.



„Trebalo nam je samo 10 godina da dođemo svirati u Beogradu“ kroz šalu je rekao pevač Marko Matijević Sekul, no dekada čekanja se isplatila - srpska pubika je od početka do kraja koncerta fantastično pratila Manntru, šaljući bendu neverovatnu energiju i pevajući u glas i stare i nove hitove. „Heathens“, „Morana“, „Yelena“ i „Tanz“ pokazali su zašto je Manntra jedan od najtraženijih live bendova u Evropi - moćan vokal, zarazni rifovi i eksplozivna ritam sekcija dovedeni su do savršenstva.




Foto: Iva Tanacković


Stilski veoma bliski Rammsteinu, s tekstovima pesama baziranim na istoriji, folkloru i mitologiji, momci iz Manntre mudro kombinuju numere na engleskom, nemačkom i maternjem jeziku. No, Sekul je bio zatečen činjenicom da naša publika zna tekstove pesama „Mornar“, „Lipa“, „Kiša“ i „Naranča“, što dokazuje da ih dosta fanova prati još od samih početaka, kada su pevali isključivo na hrvatskom jeziku.





Foto: Ekatarina Frolova



„Kako ste bučni!“ oduševljeno je konstatovao Marko „Luđaci!“ Ceo bend nije krio zadovoljstvo što njihov prvi srpski koncert prolazi u sjajnom raspoloženju i fantastičnoj sinergiji s publikom - od surfinga Barren Kinga na dasci kroz masu tokom istoimene numere do mega hita „Ori Ori“ i bisa koji je sadržao čak šest pesama, nastup ni u jednom trenutku nije gubio na dinamici - jer (po rečima gitariste Doriana Pavlovića) „što publika više luduje, to se mi više bacamo“.


„Hvala vam Beograde, nadamo se da se vidimo opet!“ - poručili su članovi Manntre, koji su nakon koncerta nastavili druženje sa fanovima, fotkajući se i dajući autograme.




 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>