Region

Svet

Željkovo Lane moje najbolja evrovizijska pesma svih vremena

Željko Joksimović će nas ponovo ponovo predstavljati na Evroviziji 2012. godine u Bakuu, koju je započeo više nego uspešno. Na upravo završenom takmičenju za najbolju pesmu sa Evrovizije svih vremena Željkovo "Lane moje" je odnelo pobedu sa najviše glasova.

Željkovo Lane moje najbolja evrovizijska pesma svih vremena



Na listi na kojoj se našlo 250 najboljih pesama svih vremena sa ovog muzičkog takmičenja, kompozicija "Lane moje" je ubedljivo pobedila prema oceni Fan kluba Belgije (OGAE) koji već godinama organizuje takmičenje poslednjeg dana u godini, zajedno sa još sedam OGAE organizacija Starog kontinenta.

Takmičenje pod nazivom "Evrovizijskih TOP 250 za 2011" koje je tokom 31. decembra 2011. direktno prenosio ESC radio, proglasilo je pesmu „Lane moje" za najbolju svih vremena tačno u ponoć, prenosi RTS.

U glasanju u organizaciji jednog od najuticajnijih i najstarijih OGAE organizacija u Evropi, OGAE Belgije, učestvovalo je više od 3000 fanova iz sedam različitih nacionalnih organizacija. Takmičenje je sprovedeno zajedno sa klubom „12 poena" koji je jedan od organizatora brojnih susreta poštovalaca Evrovizije.



Joksimović je nedavno, u oktobru 2011. godine, proglašen i za najboljeg kompozitora na Evroviziji takođe od strane Fan kluba, ali Španije, i prestižna nagrada mu je uručena u Madridu u prisustvu velikog broja fanova i verenice Jovane Janković. Željku definitivno fali samo pobeda na ovom takmičenju!

Izvor: Smedia

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>