Region

Svet

"Jamato bubnjari" u Sava Centru

"Jamato bubnjari", najatraktivniji japanski perkusionisti, nastupiće sutra uveče u Sava Centu. Trupu čini 17 članova, predvođenih osnivačem Masom Ogavom. Oni će u Beogradu svirati na vadaiko bubnjevima od kože i drveta, od kojih su neki stari preko 400 godina. Njihov moto je "Idite svuda gde vas pozovu i usrećite ljude".



Masa Ogava, trupu je osnovao 1993. godine sa još dvojicom prijatelja. On objašnjava kako izgleda njihova svakodnevica: "U 7.30 časova ujutro počinjemo sa trčanjem, a nakon pretrčanih 10 kilometara vežbamo u teretani. Sa bubnjevima vežbamo zajedno po podne, a pojedinačno nastavljamo do polaska na spavanje. Trening se završava oko 22 sata uveče, a odmaramo se jedino tokom obroka. Početkom godine imamo pet slobodnih dana za posetu porodici. Odmaramo se i tokom putovanja".

Japanski muzičari u Sava Centru će se predstaviti novim performansom "Matsuri-Fiesta". Ideja nastupa je da se ostvari matsuri komunikacija i povezanost s publikom. Zvuk taika zove sve ljude. Oni se skupljaju i njihovi otkucaji srca sinhroniziju se s taiko zvukom. Publika nije samo posmatrač nastupa, ona postaje svedok događaja. Smatram da mladim generacijama nije teško da osete snagu otkucaja srca taiko bubnjeva. Taiko zvuk ne može da se opiše rečima ali verujem da on može dodirnuti ljudsko srce", rekao je Ogava i pozvao sve zaineresovane da dođu da podele energiju sa njima.

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Povezane vesti:


>