Region

Svet

Savez Jevreja: Maja i Miloš nas ne zanimaju, tužimo TV Pink!

Iako je Artur Kol, ambasador Izraela pozdravio izvinjenje RTV Pink koje mu je upućeno nakon incidenata u njenom rialiti programu “Dvor”, Savez jevrejskih opština Srbije ne odustaje od tužbe koju je najavila. Da podsetimo, oni su najavili da će tužiti TV Pink zbog antisemitizma i govora mržnje izraženog tokom prikazivanja emisije 24. februara.

Savez Jevreja: Maja i Miloš nas ne zanimaju, tužimo TV Pink!



"Zašto mislite da smo odustali od tužbe? Naš pravni zastupnik priprema svu potrebnu dokumentaciju i pitanje je dana kada će to biti i učinjeno. Tužba će biti predata. Očekivali smo i snimak pomenutog incidenta, koji nam je obećao da će nam dostaviti RRA, ali se to nije dogodilo. RTV Pink se jeste izvinio, i to je u redu s njihove strane, ali to nema nikakve veze s tim da li ćemo mi odustati od svoje namere – kaže za S media portal Aleksandar Nećak, predsednik saveza jevrejskih opština Srbije. On dodaje i da učesnici ovog incidenta Miloš Bojanić i Maja Nikolić nisu “predmet njihovog interesovanja” već je to televizija sa nacionalnom frekvencijom koja to nije smela da dopusti.

"Svako ima pravo da nekog voli ili ne voli, to nije sporno, međutim, njima je, ne njihovom krivicom, omogućeno da se obrate višemilionskom gledalištu. Ukoliko ste u javnom mediju, morate da snosite odgovornost za sve što emitujete. Ne možemo da budemo zadovoljni time što je neko izbačen iz daljeg učestvovanja u rijaliti programu tek kada su nadležni reagovali. A RRA je to uradila tek posle predstavke koju smo mi uputili" – rekao je Nećak.

Izvor: Scandal

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>