Region

Svet

Petostruki box set originalnih albuma Idola od sada u prodaji (Foto)

Jugoton-Croatia Records predstavlja peto izdanje u ediciji "Original Album Collection", petostruki box set originalnih albuma jednog od najboljih bendova,"Idola". Reč je o ediciji u kojoj će se unutar box setova objavljivati neka od najvažnijih originalnih izdanja najboljih bendova i autora iz bogate muzičke istorije s ovdašnjih prostora.

Petostruki box set originalnih albuma Idola od sada u prodaji (Foto)



Box set sadrži četiri studijska albuma počevši od "Mini LP" (1981.), a nastavivši se s albumima "Odbrana i poslednji dani" (1982.), "Čokolada" (1983.), te "Muzika iz filma Šest dana Juna" (1985.) uz bonus, kultni kompilacijski album Paket Aranžman (1981.) na kojem su se našli Idoli, zajedno sa Šarlo Akrobatom i Električnim Orgazmom.

"Grupa Idoli osnovana je 1980. godine u Beogradu, a u istoriji rock muzike nikada se nije pojavio neki sličan izvođač koji je na pomalo bizaran način preko noći uspeo steći ogromnu popularnost i postati zvezda broj jedan. Jedan od glavnih razloga ogromne popularnosti grupe leži u činjenici da nije bila osnovana kao rock sastav, već kao običan štos trojice mladića. Godine 1980. objavljuju prvu singl ploču na kojoj su se našle pesme "Retko te viđam sa devojkama" i "Maljčiki", a iste godine dobili su poziv od Jugotona da učestvuju u snimanju kompilacijskog albuma “Paket aranžman” zajedno sa Šarlo Akrobatom i Električnim Orgazmom, koji će se godinama kasnije pokazati kao jedno od najkultnijih ex Yu diskografskih izdanja", kaže Siniša Škarica.



Box set sadrži i bogato opremljenu knjižicu s kompletnom grafičkom opremom originalnih ploča. Svi albumi su digitalno remasterirani tako da će svi poznavaoci ovog kultnog benda, kao i mlađe generacije koje će ga tek otkriti, uživati u sjajnom zvuku

Pet CD-ova,na kojima se nalaze čak 54 pesme, možete nabaviti u prodavnici Jugotona, Nušićeva 27, Beograd.

Autor: M.P.
Foto: wikipedia.org

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Idoli

Povezane vesti:


>