Region

Svet

Šou svih vremena: Vremeplov koji nas je vratio u 1978. godinu! (Foto)

Šou program, zamišljen kao svojevrstan vremeplov, "Šou svih vremena", sinoć je startovao na RTS-u, te uz voditelja i naratora Nikolu Koja, sentimentalno nas vratio u 1978. godinu, koja je bila tema prve emisije.

Šou svih vremena: Vremeplov koji nas je vratio u 1978. godinu! (Foto)



Nikola Kojo odmah se na početku poverio gledaocima, te kazao da je veliki ljubitelj dobrih starih vremena u kojima se nekada lepo živelo. Glumac je obilazio delove Beograda, sa akcentom na Voždovcu koji je imao ulogu u njegovom odrastanju, da bi "otišao" i po kolegu Dragana Bjelogrlića, koji je bio prvi gost u ovoj emisiji.

U prvim kadrovima iz studija, gledaoce je pozdravila i voditeljka, Maša Pavlović, inače svetska prvakinja u šou densu, koja je svoje umeće u plesu pokazala i tokom emisije. Koja i Bjela su evocirali uspomene na film  "Boško Buha", snimljen te godine, koji je prvi Bjelin veliki film. Dva glumca i dobra drugara složili su se oko toga da u tim davnim vremenima muškarci nisu morali da voze dobre automobile i imaju dosta para kako bi se svideli devojkama. "Vratio bih i đačke bluze", rekao je Bjelogrlić i dodao da mu je drago što je dete socijalizma i što je živeo u sistemu koji je po svemu bio bolji od ovog danas.



Gošće u prvoj epizodi spektakularnog šou programa bile su i makedonska pevačica Kaliopi, koja je, osvrćući se na 1978. godinu, rekla da su tada ljudi znali da se raduju malim stvarima, i glumica Nataša Ninković koja je tegodine pošla u prvi razred.

Zatim, sve je obradovao i hrvatski pevač Boris Novković, za kojim su ludele žene širom bivše jugoslavije. "Kako se usuđuješ da i dalje tako dobro izgledaš", pitao je Nikola Novkovića i duhovito priznao da je za njegov večerašnji izgled zaslužna masna svinjetina i ranorazni alkoholi. Boris mu je odgovorio kako se uvek trudi da bude razigran, i misli da to utiče i na njegov autfit.



Tokom emisije zapevale su i dve legende, folker Šaban Šaulić i roker Bora Đorđević. Potom su gosti podeljeni u dve grupe, te su se međusobno takmičili u igri brzih pitanja. Tada, podsetili smo se i da je te godine bilo 4,4 milijarde stanovnika na planeti, da je upravo tada nastao debeli, narandžasti mačak, Garfild, da je 1978. godina ona u kojoj je Argentina imala plavo bele dresove, bend Atomsko sklonište objavio prvi album, "Mentalna higijena", Čola okončao turneju koncertom na Marakani, a snimljen je i "Povratak otpisanih".

Autor: T.I.
Izvor/Foto: Blic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>