Region

Svet

Izabrani učesnici 45. zaječarske Gitarijade

Stručni žiri 45. zaječarske Gitarijade izabrao je danas 14 takmičarskih bendova, koji će od 4. do 6. avgusta, u park-šumi Kraljevica u Zaječaru, učestvovati na ovoj rok manifestaciji.

Izabrani učesnici 45. zaječarske Gitarijade



Član žirija Saša Bonović izjavio je na konferenciji za novinare u Zaječaru da su iznenađeni kvalitetom ovogodišnje ponude i da je čak tridesetak bendova zasluživalo da se nađe u takmičarskom delu.

Za titulu "najbolji bend" po oceni stručnog žirija i publike takmičiće se beogradski sastavi "The Revelators" i "Kontrola mozga", "Cotton pickers" iz Mladenovca, "The Socks" iz Velike Plane, "Pry" iz Novog Sada, zatim bend "Under" iz Leskovca, podgorički "Indigo pop", "Pajperov smijeh" iz Banja Luke, "Fluid underground" iz Vlasotinca, "Inbox" iz Bačke Topole, demo bendovi iz Niša - "Dok 7" i "Decokvaritelji" i zaječarski sastav "Milosrdni anđeo".

U takmičarskom delu Gitarijade nastupiće i grupa "Loša karma", u kojoj sviraju Zaječarci koji žive u Bačkoj Topoli.

Program Gitarijade odvijaće se paralelno na dve scene. Jedna će biti na Kraljevici, dok će na bini u centru Zaječara muzičari svirati bluz, džez, klasičnu gitaru i drugu vrstu muzike, različitu od roka.

Organizatori su najavili da će za dva do tri dana saopštiti i imena grupa i muzičara koji će nastupiti u revijalnom delu Gitarijade, što sada, kako su rekli, nisu mogli da učine zbog formalno - pravnih uslova. Tada će biti poznato i hoće li, uporedo sa ovom rok manifestacijom, biti održan i skup bajkera, kao prošle godine.

Na Kraljevici će biti otvoren rok kamp. Za sve posetioce ulaz u kamp je besplatan a kamperi će imati i jedan besplatan obrok dnevno, za šta će se pobrinuti zaječarski izviđači. Ulaz na Gitarijadu takođe je besplatan, naveli su organizatori.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>