Region

Svet

Maja Odžaklijevska: Odbila sam karijeru preko kreveta

Pevačica Maja Odžaklijevska poznata je po svom raskošnom glasu, kao i po tome da je uspela da se ne prikloni komercijalnoj muzici. Takođe, pevačica je u intervjuu otkrila da je uspala da izbegne građenje karijere preko kreveta.

Maja Odžaklijevska: Odbila sam karijeru preko kreveta



"Trebala je da prođe decenija i po da bi se na pravi način otisnula estradnim vodama koje su tada, u staroj Jugoslaviji bile muzički okean. Bila sam krhka i osetljiva, a oko mene su bile pirane, muškarci iz muzičke branše koji su u meni gledali samo mlado meso koje su želeli da probaju. Nudili su mi karijeru preko noći, ali preko kreveta. Svaku takvu ponudu sam odbila i odbolovala" - kaže Maja.

Zahvaljujući saradnji sa Borom Đorđevićem i Sanjom Ilićem uspela je da postane pop zvezda. Pored svojih pesama, Maja je ostala upamćena i po ulozi Koštane koju je igrala punih pet godina u Srpskom Narodnom pozorištu u Beogradu.

"Ulogu Koštane ponudili su mi kada sam bila učenica muzičke gimnazije "Lisinski" u Beogradu. Nisam mogla ni smela tada da je prihvatim, ali prihvatila sam je 1983. godine kada sam već bila formirana ličnost i pevačica. Radila sam sa ekipom glumaca iz samog vrha srpske pozorišne scene, pevala i učila da glumim. Dok sam igrala Koštanu, nijedna predstava zbog mene nije bila otkazana, čak ni kada mi je umro otac. Hteli su da otkažu predstavu, ali nisam dozvolila. Kako sam glumila i pevala te večeri samo moje srce zna".

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>