Ostalo

Sme�no

Saudijska Arabija se prvi put u istoriji takmiči na izboru za Mis (FOTO)

Ovogodišnje Takmičenje za "Mis Univerzuma" u Meksiku obeležiće dolazak preko 90 žena iz celog sveta, a među njima će se prvi put naći takmičarka iz Saudske Arabije, Rumi Alkatani. Ova vest je izazvala veliku pažnju širom sveta, posebno zbog toga što su organizatori odstupili od svojih strogi pravila i dozvolili takmičarki da pokaže svoju prelepu kosu.

Saudijska Arabija se prvi put u istoriji takmiči na izboru za Mis (FOTO) Foto: Instagram printscreen / rumy_alqahtani



Tokom takmičenja u kategorijama večernje haljine, kupaćih kostima i ličnosti, takmičarke prolaze kroz intenzivne probe i pripreme. Sa očekivanim misicama iz Bahreina, Egipta i Libana, Rumi Alkatani je stigla kao najnovija arapska predstavnica na svetski poznatoj sceni, donoseći sa sobom saudijsku kraljevsku eleganciju u ovaj svet. Rumi Alkatani se ističe kao žena sa bogatim talentima, fascinacijama i idejama. Iako je njeno nedavno postignuće kao prve misice Saudske Arabije povod za pisanje istorije, ona je već ostvarila impresivan niz uspeha. Ova lepotica iz Rijada već neko vreme beleži pobede i osvaja krune. Sa samo 27 godina, predstavljala je Saudijsku Arabiju na međunarodnim takmičenjima kao što su Mis arapskog mira, Mis Azije i Mis Evrope.


Foto: Instagram printscreen / rumy_alqahtani

Međutim, Rumi nije samo lepo lice. Ona poseduje diplomu stomatologije i jasno kroji svoj put. Njena posvećenost kulturi i umetnosti prepliće se sa ljubavlju prema nauci. Pored svoje stručnosti u oralnoj medicini, tečno govori tri jezika - arapski, engleski i francuski.

Sa titulom Mis Planete SA, Rumi je nedvosmisleno naglasila svoj angažman u ekološkim naporima. Kroz učešće u projektima pošumljavanja, ona podiže svoj "zeleni palac" i koristi ga za sadnju drveća i pružanje resursa manje razvijenim zajednicama.

Iako njeni profesionalni obaveze zahtevaju putovanja, Rumi preuzima ulogu građanke sveta, otvarajući se prema različitim kulturama i običajima drugih zemalja. Svojom pojavom istovremeno promoviše ljubav Saudijske Arabije prema glamuru, što se jasno vidi u svakom aspektu njenog stila i izgleda.



 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: svetplus.com/Still

Povezane vesti:


>