Ostalo

Sme�no

Nikola Jokić: Predviđanje sudbine na Vidovdan!

Otkrijte kako je jedan navijač predvideo uspon Nikole Jokića, jednog od najboljih košarkaša na svetu, još na Vidovdan 2015. godine.

Nikola Jokić: Predviđanje sudbine na Vidovdan! Foto: Printscreen Youtube/denver Nuggets







Nikola Jokić je NBA teren osvojio nenametljivo, ali sada je neosporno zvezda. Krenuo je iz senke, a danas se priča o njemu kao o jednom od najboljih na svetu. Verovao je u njega jedan neobičan navijač, još pre nego što je bilo popularno. Iako su mnogi sumnjali, on jekod Nikole  video potencijal.

Srpski košarkaš Nikola Jokić uskoro bi mogao da osvoji svoj treći MVP naslov, što bi ga svrstalo među najveće ikada. Samo su nekoliko igrača osvojila više puta, ali Jokić, s obzirom na svoje godine, još uvek može da napravi istoriju.

Da li je iko očekivao ovakav uspon? Jokić nije bio tipičan košarkaški talenat. Počeo je kasno, imao je svoje fizičke izazove, a čak je bio i 41. izbor na NBA draftu. Ali jedan navijač je bio vizionar. Još 2015. godine, na Tviteru je najavio Jokića kao "sledeću veliku stvar u NBA". Iako je bilo skeptika, taj navijač je imao veru.



"Javno se obraćam NBA ligi: Nikola Jokić dolazi ove godine, izabrali su ga Nagetsi kao 41. pika 2014. godine. Dominiraće nad svime što imate i smejaće se", napisao je korisnik koji na Tviteru ima "nik" @donyatesnba.


 "On je verovatno najbolji visoki dodavač svih vremena, isto tako može dobro da igra odbranu, može da šutira trojke... Mogao bi da bude neverovatan", pisao je tog istog dana 2015. godine korisnik Tvitera čiju su prognozu potom godinama kasnije otkrili drugi. 


Pitali su ga kako je znao, a objasnio je da je zbog toga što je pratio njegovu statistiku i vodio se time da je priča o "atleticizmu u NBA preduvana".


"Kako sam znao? Zato što sam apsolutni štreber kada je analitika u pitanju. Tako visoki igrači nemaju odnos šest asistencija na dve izgubnjene lopte sa 17 godina. Onda sam pogledao utakmicu-dve da vidim da li je statistika tačna i odmah je bilo jasno koliko je njegova ofanzivna igra napredna." - dodaje ovaj navijač.


Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/mondo


>