Style

Ljubav

Moćno oblačenje: Stilisti imaju neke preporuke!

Možda imate različite ideje o tome šta znači "obući se da ostavite utisak". Jedan od ovih pristupa, poznat je kao "moćno oblačenje", taktika koja se najbolje koristi kada želite da predstavite svoje samopouzdanje onima oko sebe. Stilisti imaju neke preporuke!

Moćno oblačenje: Stilisti imaju neke preporuke! Foto: Freepik





Obično se ovaj pristup koristi na radnom mestu, ali to svakako nije jedina sfera gde želite izgledati i osećati se moćno. Dakle, ako ste se ikada pitali kako se moćno obući, stilisti imaju neke preporuke.



"Oblačenje za uspeh nije rezervisano samo za one usmerene na karijeru. Garderoba je jedno od naših najmoćnijih sredstava za komandovanje, privlačenje i ubedjivanje, što svako može iskoristiti," kaže sertifikovani stilista slike Elizabet Košić, osnivač Elizabeth Kosich Styling-a. 


"To počinje usklađivanjem garderobe sa namerama, a zatim poznavanjem boja, linija, oblika i silueta koje najbolje podržavaju vaše lične ciljeve."

Spremni ste da počnete sa moćnim oblačenjem ove godine? Nastavite sa čitanjem ključnih saveta koji će vam pomoći da krenete.



Šta je moćno oblačenje? 

Postoji nekoliko definicija moćnog oblačenja, ali je započelo kao trend za žene na radnom mestu tokom sedamdesetih i osamdesetih godina. Tada je to možda podrazumevalo tipična odela i naramenice, kako bi se bile shvaćene "ozbiljno", ali u 2024. godini, žene mogu zauzeti drugačiji pristup.

Zapravo, kada se oblačite da biste preneli samopouzdanje ovih dana, pomaže da unesete svoj jedinstveni stil i lične preferencije.




Foto: Freepik



Evo nekoliko opštih saveta za moćno oblačenje:

Odaberite duboke, tamne boje kako biste komunicirali autoritet, moć i stručnost. Međutim, ne znači da treba da izbegavate jarke boje. Svetao kolorit može biti asertivan, ali nemojte preterivati.



Integracija različitih materijala je važna. 

Glatki, čvrsti i sjajni materijali izgledaju ozbiljno i sofisticirano, dok teksturirani, tečni i šareni materijali projektuju prijatan, prijemčiv i mekan izgled.



Detalji su ključni. 

Prilikom odabira aksesoara, koristite ih kao fokalne tačke vaše odevne kombinacije. Naglasite lice statement naušnicama, upečatljivim karminom ili kratkom ogrlicom. Takođe, naočare za vid mogu biti moćno sredstvo, pa birajte teške i uglate okvire za ozbiljan i studiran izgled. Po pitanju oblika tela, istaknite struk kaišem, V-izrezom ili rukavima dužine tri četvrtine.




Bitna je struktura. 

Traženje komada sa dobrim krojem je ključno, a to je još jedna oblast gde krojenje može učiniti ili pokvariti izgled. Izaberite uglove umesto krivina, jer ravne linije i oštri uglovi prenose profesionalnost i autoritet.



Razmislite o kombinaciji boja. 

Kada se igrate sa bojama, razmislite kako ćete ih nositi zajedno. Ako želite izgled koji je "visokog uticaja", idite na "visokokontrastne parove".



Razmislite o razlogu za moćno oblačenje. 

Pre nego što potrošite novac na skup sako, razmislite o tome za šta tačno sebe želite moćno da obučete i ljude koji će vas okruživati.



Identifikujte svoj "A outfit" da biste izgradili svoju garderobu. 

Čak i ako se ne oblačite aktivno za moć, verovatno imate nešto u svom ormaru što birate kada se osećate najbolje. To je vaš "A outfit" - i verovatno je onaj koji birate pre velikog sastanka ili prezentacije.



Pokušaj oblačenja na određeni način ili odabir komada koji prenose određenu poruku može biti opterećujuć na početku. Zato stilisti preporučuju da napravite male korake pre nego što preuredite ceo svoj garderober.

Ne propustite najtačniji NEDELJNI HOROSKOP.
MESEČNI HOROSKOP za maj.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>