Svet

Region

Šakira se u vraća u velikom stilu: Nova poruka za žene kroz muziku!

Kolumbijska superzvezda je prošlog meseca napravila veliki povratak na muzičku scenu objavljivanjem svog 12. studijskog albuma pod nazivom "Las Mujeres Ya No Lloran" (Ženeviše ne plaču).

Šakira se u vraća u velikom stilu: Nova poruka za žene kroz muziku! Foto: Printsreen Youtube/Shakira


 
U nedavnom intervjuu za Allure, 47-godišnja muzička ikona je otkrila detalje svog velikog povratka novim albumom koji je jednako bombastičan, kao i okončanje 11-godišnju veze sa fudbalerom Žerarom Pikom.

"Naslovna numera, koja u prevedu na naš jezik znači "Žene više ne plaču", govori o tome da je novi album uglavnom baziran sa osnažujućim i autobiografskim tekstovima, rekla je Šakira za u intervjuu, ističući da je to bila njena izričita namera.

"Želim da ova muzika gradi mostove, osnažuje ljude, pomaže ženama da otkriju svoju snagu", kaže pevačica, aludirajući na svoje lične borbe: "Bila sam u blatu. Morala sam da se resetujem i ponovo spojim sve delove koji su se raspali -rekla je popularna pevačica.

Šakira je dalje u intervjuu opisala iskustvo stvaranja albuma kao transformišuće iskustvo koje joj je pokazalo da bol može biti pretvorena u kreativnost.

"Pesme su pune anegdota i veoma intenzivnih emocija koje sam doživela u protekle dve godine. Ali stvaranje ovog albuma bilo je transformacija u kojoj sam se ponovo rodila kao žena. Sebe sam obnovila na načine koje smatram odgovarajućim. Niko mi ne govori kako da plačem ili kada da plačem, niko mi ne govori kako da odgajam svoju decu, niko mi ne govori kako da ostanem bolja verzija sebe. Ja odlučujem o tome - naglađava, prenosi Hello. 




Pevačica pesme "Hips Don't Lie" dalje je komentarisala svoju ideju feminizma koja uključuje osnaživanje žena da mogu postići sve, ali istovremeno očekuje da i muškarci doprinose kada je potrebno.

"Volim popularnu kulturu u kojoj se žene ohrabruju da možemo sve to da uradimo same ne gubeći svoju suštinu i ženstvenost, ali sa druge strane, ne treba se oduzimati muškarcima mogućnost da budu muškarci, koji štite i pružaju podršku. Mislim da muškarci imaju svrhu u društvu, a žene imaju svoju drugu svrhu. Mi se dopunjujemo, i ta dopuna ne bi trebalo da bude izgubljena - zaključila je Šakira. 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>