Region

Svet

Sestra Jelene Janković zavela španskog gitaristu

Sestra od strica naše teniserke Jelene Janković Dijana Janković, koja je ove godine odnela pobedu na festivalu u Vrnjačkoj Banji sa pesmom „Jaka” potpuno je očarala flamenko gitaristu Antonia Rahom Rahitom.

Sestra Jelene Janković zavela španskog gitaristu



Antonio je za Dijanu rekao da je „nebrušeni dijamant koga treba obraditi”. Njih dvoje su se upoznali  u studiju Kikija Lesendrića prilikom njegove prve posete Beogradu pre dva meseca. Ovih dana paparaci su ih uslikali u Skadarliji kako razmenjuju nežnosti.

“Upoznala sam ga preko porodičnog prijatelja koji ga je doveo u Beograd i provela s njim nedelju dana. Kada je čuo kako pevam i video kako igram, pozvao me je da dođem u Los Anđeles, gde ću se u prva tri meseca pripremati i raditi s najboljim trenerima vokala, plesa i performansa”, rekla je Dijana koja će uskoro izdati i svoj prvi album.

Raho je izjavio kako je došao u Srbiju da bi napravio saradnju sa nekim našim poznatim muzičarima.

“Došao sam u Srbiju sa misijom da pronađem dobre pevače i pevačice i da ih promovišem u svetu. Pesma "Slučajno" koju sam uradio sa Kikijem, biće urađena i na španskom jeziku. Takođe sam doneo nekoliko svojih pesama koje sam već ponudio poznatim pevačicama Lepoj Breni i Severini. Lepu Brenu sam upoznao u TV šou programu Ivana Ivanovića kada sam prošli put bio u Beogradu. Takođe tražim i neke mlade dobre pevačice koje možda i nisu toliko popularne, kako bih pokušao da od njih nešto napravim. Sreo sam i vašeg veoma talentovanog muzičara Vladu Geogieva, s kojim bih jako voleo da sarađujem. Mislim da se ovde kod vas na Balkanu jako dobro razume španska muzika. Miks balkanske i španske muzike može biti veoma dobar recept za svet"- izjavio je Rahito i dodao:

" Znam Kikija svega dva meseca. Upoznali smo se u julu kada sam prvi put bio u Srbiji, sarađivali smo na njegovoj pesmi 'Slučajno'. Bila je to neka specijalna muzička hemija koju smo oboje osetili radeći muziku. Snimio sam akustične gitare za pesmu i mislim da je rezultat saradnje odličan. Pre nedelju dana Kiki me je ponovo pozvao da dođem na Bir fest i ja sam prihvatio. Ovde je mnogo lepo. Obožavam Beograd. Živim u Los Anđelesu i putujem mnogo. Zbog dolaska u Beograd morao sam da otkažem sva snimanja koja sam imao. Beograd ima tako lepe žene i mnoge od njih dobro razumeju španski" - izjavio je gitarista i rekao da pre dolaska u Beograd nije znao ništa o Srbiji.

"Pre neko veče sam sa Kikijevom ekipom bio u Skadarliji na večeri. Ostali smo do zore. Vaše kafane i rakija od dunje su prosto čarobni ", izjavio je flamenko gitarista

"Rođen sam u Madridu. Rano sam postao popularan. Sarađivao sam sa mnogim fantastičnim muzičarima i zbog posla sam morao da se preselim u Los Anđeles. Tamo sada radim kao kompozitor i muzički producent. Najviše sam u karijeri radio sa španskim pevačem Davidom Bizbalom. Uradili smo zajedno čak četiri albuma, koji su izuzetno popularni u celom svetu, posebno u Latinskoj Americi. Rajito je bio pobednik muzičke emisije 'Operacion Triumfo'. Sarađivao sam sa Rikijem Martinom koji je pevao moju pesmu 'Jaleo'. Špansku muziku vole mnogi ljudi širom sveta. Često sam u Majamiju i sarađujem sa meksičkim muzičarima", zaključio je Raho.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>