Ostalo

Sme�no

Život bez Google-a: Kako bi izgledao svet bez digitalnog giganta?

Otkrijte kako bi svet izgledao bez Google-a, od pretrage informacija do navigacije, i kako bi to moglo da podstakne inovacije u tehnološkom sektoru.

Život bez Google-a: Kako bi izgledao svet bez digitalnog giganta? Foto: Pixabay



Zamisli na trenutak svet bez Google-a. Da, znam, zvuči skoro nemoguće. Ali hajde da se igramo te misaone igre.

Prvo što mi pada na pamet je pretraga informacija. Google je postao sinonim za pretragu na internetu. Ako Google nestane preko noći, morali bismo da se oslonimo na druge pretraživače. Bing, Yahoo, DuckDuckGo, da navedem samo neke. I ne samo to, ovi pretraživači bi morali da se popnu na viši nivo kako bi zadovoljili naše potrebe.

A šta je sa e-poštom? Gmail je jedan od najpopularnijih servisa za elektronsku poštu. Bez njega, morali bismo da pronađemo alternativne servise. Outlook, Yahoo Mail...

I ne zaboravimo Google Maps. Ova aplikacija je postala nezamenljiv alat za navigaciju. Bez nje, morali bismo da se okrenemo alternativama poput Apple Maps ili OpenStreetMap.

Google Ads, YouTube, Android… lista se nastavlja. Sve ove usluge koje koristimo svakodnevno bi nestale. Morali bismo da pronađemo nove načine za oglašavanje, gledanje video sadržaja, pa čak i za korišćenje mobilnih uređaja.

Ali, znate šta? Možda svet ne bi bio tako loš. Možda bi odsustvo Google-a podstaklo veću konkurenciju i inovacije u tehnološkom sektoru. Bez obzira na sve, Google je imao ogroman uticaj na način na koji koristimo internet i teško je zamisliti svet bez njega.



Foto: Pixabay


Google je danas pogođen prekidom rada, na svetskom nivou, i to utiče na hiljade korisnika.

DownDetector pokazuje da su se problemi pojavili u toku dana, kada su korisnici primetili da imaju poteškoća sa pretragom, veb-lokacijom kao i Google diskom. Korisnici u SAD, Velikoj Britaniji, Australiji, delovima Evrope i Azije prijavili su probleme sa uslugama ovog tehnološkog giganta.

I dalje se ne zna šta je uzrok problema, kao ni to koliko korisnika je pogođeno padom Googla.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>