Region

Svet

Novak Đoković postavio novi standard u tenisu: Oborio još jedan rekord! (FOTO)

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, postavio je novi standard u svetu tenisa postavši rekorder po broju nedelja provedenih na vrhu ATP liste sa impresivnih 423 nedelje na prvom mestu.

Novak Đoković postavio novi standard u tenisu: Oborio još jedan rekord! (FOTO) Foto: YouTube printscreen/Sport club



Ovaj podvig ne samo da potvrđuje dominaciju Novaka Đokovića u svetu tenisa, već i svedoči o njegovoj izuzetnojformi i izdržljivosti tokom karijere.

Od trenutka kada je prvi put postao svetski broj 1. jula 2011. godine, Đoković je ostao na vrhu teniske scene kroz različite periode dominacije drugih velikih igrača poput Rafaela Nadala i Federera.

Ovaj rekord nije samo rezultat Đokovićeve izuzetne fizičke i teniske sposobnosti, već i posvećenosti, mentalne snage i predanosti igri. Tokom svoje karijere, Đoković je pokazao neverovatnu volju za pobedom i kontinuirano unapređivanje svog igračkog stila i taktika.


Foto: Instagram printscreen/djoker

Iako su rekordi u sportu uvek impresivni, oni imaju posebnu težinu kada dolaze od igrača poput Novaka Đokovića, čiji uticaj na svet tenisa i sportsku zajednicu prevazilazi granice terena. Njegova posvećenost humanitarnom radu, integritetu i profesionalizmu čine ga istinskim ambasadorom sporta.

Pre Đokovića rekorde su držali: Rodžer Federer (310), Pit Sampras (286), Ivan Lendl (270), Džimi Konors (268) i Rafael Nadal (209).

Dok Đoković nastavlja da postavlja standarde i ruši granice u svetu tenisa, ovaj rekord će ostati kao još jedan primer njegovog neverovatnog doprinosa i nasleđa u svetu sporta. 

Slične vesti: Aleksandra se oglasila nakon udesa i otkrila kako se oseća!
 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>