Recepti

Ljubav

Bliži se Vaskrs, neka se na trpezi nađe ovo savršeno pečenje (RECEPT)

Bliži se Vaskrs, mnogi od nas se pripremaju za ovaj poseban praznik na različite načine. Pored duhovnih priprema, tradicionalno farbanje jaja i priprema ukusnih jela su deo naše proslave. Neka se na vašoj trpezi nađe i ovo savršeno pečenje sa medom!

Bliži se Vaskrs, neka se na trpezi nađe ovo savršeno pečenje (RECEPT) Screenshoot/Youtube






Početak farbanja jaja je bio pravi porodični događaj, sa decom koja su sa oduševljenjem učestvovala u ovom običaju. Farbanje jaja nije samo aktivnost, već i prilika da se razgovara o značaju praznika i tradiciji koja se prenosi s kolena na koleno.

Što se tiče pripreme hrane, domaćice su već počele sa planiranjem jelovnika. Tradicionalna jela kao što je pečenje ali i roštilj su na samom vrhu liste. Osim toga, mnoge porodice su već krenule u nabavku svežeg voća i povrća za dekoraciju trpeze. Cvetni aranžmani su takođe popularni, dodajući praznični šarm našim domovima.

Vaskrs je vreme kada se okupljamo sa porodicom i prijateljima, deleći radost i blagoslov ovog praznika. Dok se pripremamo za svečanu trpezu, ne zaboravimo da se osvrnemo na značaj zajedništva i ljubavi koje Vaskrs donosi.





Pečenje sa medom i začinima

Sastojci:

1 kg pečenja
4 kašike meda
2 kašike maslinovog ulja
2 čena belog luka, sitno iseckana
1 kašičica mlevenog kima
1 kašičica mlevene ljute paprike
So i biber po ukusu



 

Najefikasniji način detoksikacije! Neki saveti bi vas mogli iznenaditi!










Uputstvo za pripremu pečenja:

Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa. U manjoj posudi, pomešajte med, maslinovo ulje, beli luk, kim, ljutu papriku, so i biber. Stavite pečenje u veću posudu za pečenje i premažite ga pripremljenom smesom.

Pecite pečenje u zagrejanoj rerni oko 1 sat i 30 minuta ili dok ne postigne željenu unutrašnju temperaturu. Dok se pečenje peče, povremeno prelivajte sosom iz posude kako bi ostalo sočno i aromatično.

Kada je pečenje gotovo, izvadite ga iz rerne i ostavite da odmori nekoliko minuta pre sečenja.

Poslužite pečenje sa prilogom po želji i uživajte u prazničnom obroku sa svojom porodicom i prijateljima.

Prijatno!

 

Štedljive domaćice imaju ideju! Od kilogram mesa, tri obroka! (RECEPT)

Farbanje jaja za Vaskrs u najlepšu narandžastu boju! (RECEPT)



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>