Recepti

Ljubav

Ukusne kiflice bez kvasca: Jednostavan recept sa tri sastojka!

Kiflice su omiljeno pecivo koje se može prilagoditi svakom ukusu, a obično se prave sa kvascem. Međutim, ovaj recept donosi nešto novo - mekane i vazdušaste kiflice bez kvasca, koje će vas oduševiti!

 Ukusne kiflice bez kvasca: Jednostavan recept sa tri sastojka! Foto: Pixabay



Ovo brzo i jednostavno pecivo, osvojiće vas svojom mekoćom i slasnim ukusom, zahvaljujući jednostavnoj kombinaciji samo tri sastojka: 250 gr margarina, 200 gr kisele pavlake i 400 gr brašna.

Priprema u nekoliko koraka:

U velikoj posudi, sjedinite omekšali margarin i kiselu pavlaku. Dodajte prosejano brašno i dobro izmešajte dok ne dobijete glatko testo. Oblikujte testo u loptu i ostavite ga da odstoji u frižideru pokriveno prozirnom folijom najmanje sat vremena, poželjno dva sata. Ovaj korak će osigurati da se testo dobro stegne i lakše oblikuje.Nakon što je testo odstojalo, prebacite ga na pobrašnjenu površinu. Presecite loptu na pola i razvucite jednu polovinu oklagijom u krug. Zatim secite testo na trouglove i dodajte željeni nadev po sredini svakog trougla. Savijte trouglove u obliku kiflica.Pecite kiflice u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta, ili dok ne dobiju zlatno smeđu boju.

Kiflice možete filovati po želji, bilo slatkim ili slanim nadevom. Od čokoladnog krema do slanih filova od spanaća, sira ili kulena, mogućnosti su beskrajne.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>