Ostalo

Sme�no

Četiri praktične primene: Kako koristiti bebi šampon za čišćenje?

Bebi šampon je često poznat kao proizvod rezervisan samo za najmlađe, ali istina je da ima mnogo širu primenu. Ovo sredstvo može biti izuzetno korisno ne samo za bebe, već i za odrasle, kako za čišćenje određenih površina, tako i za tretiranje kožnih problema. 1.

Četiri praktične primene: Kako koristiti bebi šampon za čišćenje? Foto: Pixabay



1. Umivanje


Neki dermatolozi preporučuju umivanje bebi šamponom osobama koje pate od seboreičnog dermatitisa.

2. Pranje četkica za šminku

Četkice za šminku treba prati na svakih 10 dana, prema preporukama stručnjaka iz Američke akademije za dermatologiju. Bebi šampon je dovoljno blag da očisti četkice, a da ne ošteti vlakna.

3. Čišćenje nameštaja i kožne galanterije

Bebi šampon je idealno rešenje za čišćenje kožnih predmeta kao što su novčanici, tašne, jakne i komadi nameštaja. Pamučnu krpu umočite u rastvor mlake vode i šampona, njom prebrišite kožne površine, a potom izglancajte suvom pamučnom krpom.

4. Čišćenje nakita


Da biste vratili sjaj vašem nakitu, napravite rastvor vode i malo bebi šampona. Položite komade nakita u tu smesu i zagrejte na ringli da tečnost proključa. Nakon toga isperite nakit hladnom vodom i prebrišite ga pamučnom krpom.

Ovi saveti pokazuju da bebi šampon može biti višenamensko sredstvo koje nije samo za bebe, već i za odrasle koji traže blagu i efikasnu alternativu za čišćenje i tretiranje kože i površina.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>