Ostalo

Sme�no

Novak Đoković osvaja petu Laureus nagradu: Neprikosnoveni kralj tenisa!

Novak Đoković, najpoznatiji srpski teniser i jedan od najvećih sportista svih vremena, ponosno je podigao petu Laureus nagradu. Ovaj prestižni trofej, koji se dodeljuje najboljem sportisti sveta, Đoković je već osvajao 2012, 2015, 2016. i 2019. godine. 

Novak Đoković osvaja petu Laureus nagradu: Neprikosnoveni kralj tenisa! Foto: Printscreen Instagram/eurosport and atptour



U ovoj godini, Đoković je ponovo bio u samom vrhu, među nominovanim sportistima kao što su fudbalske ikone Erling Haland i Lionel Mesi, atletičari poput Armana Duplantisa i Noa Lajlsa, kao i vozač Formule 1, Maks Ferstapen. Njegova dominacija na terenu i van njega svedoči o njegovoj izvanrednoj sportskoj karijeri koja i dalje cveta.

Njegovo obraćanje nakon prijema nagrade odražava zahvalnost prema ostalim nominovanim sportistima, ističući snagu sporta u zbližavanju ljudi i inspiraciju koju pružaju veliki sportisti. Laureus nagrada ne samo da priznaje individualne sportske podvige, već i podseća na snagu zajedništva i uticaja sporta na svet. Ovaj događaj, koji se održava decenijama, promoviše vrednosti fer-pleja, solidarnosti i inspiracije, i postavlja standarde izvan terena i van granica sporta.

Novak Đoković je još jednom pokazao zbog čega se smatra za jednog od najvećih sportista svih vremena. On inspiriše milione širom sveta svojim izuzetnim dostignućima i moralnim integritetom.




 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>