Zdravlje

Ljubav

Ljuta hrana sagoreva kalorije i povećava cirkulaciju!

Ljuta hrana sagoreva kalorije i povećava cirkulaciju! Utiče pozitivno na čitav organizam, bar tako su pokazala istraživanja.

Ljuta hrana sagoreva kalorije i povećava cirkulaciju! Svet Plus




Ivana Mišić, nutricionistkinja, otkriva da upravo ljuti začini mogu poboljšati vaše zdravlje:


"Začini su deo u svake nacionalne kuhinje i obogaćuju ukus mnogih jela, ali retko razmišljamo o tome kako začinjena hrana utiče na naš organizam."

Činjenica je da ljuta hrana daje osećaj unutrašnje topline i podstiče apetit, a prema rečima lekara, ljuti začini ne dodaju samo ukus jelima, već i poboljšavaju naše zdravlje.


"Istraživanje je pokazalo da kada jedemo ljutu hranu, telesna temperatura raste, što zauzvrat stimuliše naš metabolizam i povećava sagorevanje masti i do 16 posto. Kao rezultat toga, naše telo brže sagoreva kalorije." - navodi Ivana i dodaje da unošenje ljute hrane tokom jela smanjuje unos kalorija:







"To je zato što se pokazalo da kapsaicinoidi u ljutoj hrani, poput čili papričica, smanjuju želju za masnom, slatkom i slanom hranom.

Istovremeno, dok smanjuje unos kalorija, ljuta hrana može smanjiti nezdravu želju za slanom hranom."



Istraživanje iz 2017 godine pokazalo je da ljuta hrana zapravo povećava našu osetljivost na prehrambene aditive, poput soli, koja se može pronaći u velikom broju prerađene hrane.



Zdravlje srca se može poboljšati unosom ljute hrane. Istraživanja su pokazala da začinjena hrana povećava cirkulaciju i snižava krvni pritisak - navodi nutricionistkinja Ivana Mišić.
 

Napravite ulje za sunčanje i za lako dobijanje tamnog tena! (RECEPT)

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>