Ostalo

Sme�no

Cherry praline - Šeri bombone! (RECEPT)

Retko ko im može odoleti ali ne morate ih uvek kupiti možete i sami napraviti Cherry praline - Šeri bombone! Potreban vam je silikonski kalup i čarolija može da počne!

Cherry praline - Šeri bombone! (RECEPT)




Potrebno (15 komada):

100 gr čokolade
15 kom višanja iz višnjevače
1,5 dl višnjevače
1 kafena kašičica gustina
1 supena kašika šećera
silikonski kalup za praline
2 četkice za slikanje, jedna je deblja jedna je tanja.


Priprema:



U šoljicu od kafe sipati 2-3 malene rakijske čašice višnjevače. 

Zatim dodati šećer pa u tako hladno umešati kašičicu gustina. Tako sve pomesano ubacite u mikrotalasnu na 2-3 minuta na najjače i kad provri energično promešati i ostaviti da se potpuno ohladi.

 

Bikini detoks: Trodnevni program ishrane skida kilograme, briše celulit!




Bez obzira na gustin, ova masa je dosta retka, ali tako i treba da bude.



Čokoladu topite u mikrotalasnoj, bez ikakvih dodataka, znaci čistu čokoladu, topiti na nekih 350 C ili W, bitno je da je niska temperatura. Inače mozete je topiti i na pari. 

Kada prvi put premažete kalup ostavite na hladno da se potpuno stegne, (5 minuta u zamrzivacu). Nakon toga na lampi podignite modlu i lepo se vidi gde probija svetlost tu nalijte još čokolade lepo da ne bude nigde tanko i slučajno neka rupica. 


Kada ste premazali kalup i sigurni da nema nigde rupica, po jednu kašičicu preliva koji ste napravili sipate u svaku pralinu, zatim preko ubaciti po jednu višnju. Nikako ne bi trebalo da vam tečnost dođe do samog vrha kalupa, znači bolje za par kapi manje nego više!
 

Lenja torta bez pečenja! (RECEPT)





Poklopac za praline:

Otopljenu čokolacu mešajte skoro do hlađenja, znači počela je da se polako steže, zatim krenete četkicom od kraja ruba da nanosite čokoladu i polako prevlačite i zatvarate otvor preko višnje. Deluje komplikovano ali nije! Čokolada je dovoljno počela da se steže i ne prolazi brzo u preliv! Ovo je siguran nacin zatvaranja tj. pravljenja poklopca.

Drugi način: 

Uzmete šećer u prahu i polako prekrijete otvor, poravnate spaklom ili protresete i onda nalivate čokoladu, ali u ovom slučaju mora da bude malo tečnija čokolada.

Ostaviti da se dobro ohlade, pa tek onda vadite iz kalupa!

Prijatno!


Ukusne i zanimljive recepte možete pogledati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Colinarika

Povezane vesti:


>