Svet

Region

Opra Vinfri zaradila 315 miliona za godinu dana

Prvo mesto na ovogodišnjoj listi najmoćnijih poznatih ličnosti na svetu američkog časopisa Forbs zauzela je američka televizijska voditeljka Opra Vinfri koja je prošle godine ostvarila zaradu od 315 miliona dolara.

Opra Vinfri zaradila 315 miliona za godinu dana



Vinfrijeva (56) koja će 2011. godine pokrenuti sopstveni televizijski kanal, na čelu liste našla četvrti put. Prošle godine bila je na drugom mestu.

Holivudska glumica Andjelina Džoli, koja je Vinfrijevu 2009. potisnula sa prvog mesta, ovog puta je pala na 18. mesto. Drugo mesto zauzela je pevačica Bijonse Nouls sa zaradom od 87 miliona dolara, a na trećem je reditelj Džejms Kameron. Autor filma "Avatar" ostvario je veću zaradu od Bijonse i ona iznosi 210 miliona dolara, ali je manje moćan od nje, objašnjavaju u časopisu Forbs dodajući da se on na listu vratio prvi put od 1999. godine.

Novo ime na listi je pevačica Lejdi Gaga koja je zauzela četvrto mesto sa zaradom od 62 miliona. Tu je i njena koleginica Britni Spirs koja se sa zaradom od 64 miliona dolara sa 13. mesta popela na šesto. Igrač golfa Tajger Vuds s ostvarenom zaradom od 105 miliona dolara, održao se na petom mestu.

Poznata pevačica Madona skliznula je sa trećeg mesta na deseto, a prošle godine je ostvarila zaradu u iznosu 58 miliona dolara, jedva nešto više od oskarovke Sandre Bulok koja zaradila 56 miliona dolara.

Na deset prvih mesta ovogodišnje Forbsove liste najmoćnijih poznatih ličnosti nalaze se Amerikanci sa izuzetkom irske grupe U2, koja je na sedmom mestu sa zaradom od 130 miliona dolara i Kanadjaninom Džejmsom Kameronom, na trećem mestu.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>