Region

Svet

Žika iz Zane: Muka nam je od loše estrade

Zoran Živanović Žika i njegova supruga Jelena, članovi dueta Zana, nerado daju intervjue, sve ređe gostuju u TV emisijima, a ne pojavljuju se ni na raznim društvenim događajima. Kako objašnjava Žika, ne želi da se blamira kao većina kolega puštajući fotografe u spavaću sobu i kupatilo.

Žika iz Zane: Muka nam je od loše estrade



"Zana se svesno povukla sa scene, jer nam je malo muka ljudi, okruženja, od onoga što pročitamo po žutoj štampi, a najviše od onoga što vidimo na estradi. Smatram da je prirodno da se ljudi malo sklone. Kada je kriza pravi umetnici se sklanjaju u stranu. Mi nismo to planski uradili, jednostavno smo u jednom trenutku osetili potrebu i povukli se sa estrade" - kaže Zoran Živanović.

On dodaje da mu najviše smeta to što više ništa nije umetnost već loša estrada i da grupa Zana želi da radi ono što voli.

Žika je ljut na svešto se dešava na sceni pa i na razna takmičenja koja mu se gade jer se uzimaju pare umesto da se pomogne talentoavnoj deci.

"Danas, kao i ranije može da se opstane jedino ako napraviš dobru pesmu, dobar tekst, jer jedino tako možeš da spasavaš i pereš sebe, ako radiš ono što voliš i ono što misliš da treba. Ne želim da zvučim kao neki matorac koji deli lekcije, još imam neverovatno mnogo energije, ali današnja muzika je užas. Ako jedna pesma ima rok trajanja mesec dana onda to nije to. Ne odnosi se samo to na Grand produkciju i turbo folk, već i na pop muziku, malo je velikih pesama i to fali ne samo u Srbiji već i u region. Mi autori treba da tražimo nove puteve u muzici". - rekao je Žika za Vesti.

Žika dodaje da za tekst i muziku treba živeti a ne toliko se pojavljivati u tabloidima, zato kaže da je "Zani" dosta svega toga, oni ne žele tabloide i slikanje u donjem vešu.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>