Region

Svet

Treće veče Egzita: Spektakularan nastup Džamirokvaja (Foto)

Treće veče na Petrovaradinskoj tvrđavi počelo nastupima bendova "Piknik" i "Kraak & Smaak". Atmosferu na glavnoj bini dodatno je, iako na kratko, zagrejao zagrebački sastav "Jinx". Zvezda večeri Džamirokvaj ("Jamiroquai") oduševio više od 25.000 fanova.

Treće veče Egzita: Spektakularan nastup Džamirokvaja (Foto)



Tačno u ponoć na binu praćen ovacijama izašao je Džej Kej  koji je na taktove numere "Cosmic girl" uzviknuo:

"Šteta što moram nazad u London, rado bih ostao sa vama".

Preko 25.000 fanova došlo je da vidi "poglavicu", kako izvodi svoje fanki hitove. Svi prisutni pevali su njegove pesme poput "Love foolosophy", "Virtual Insanity" i druge, a Džamirokvaj je opravdao titulu headlinera večeri.

exit

Pre njega na scenu je sa naočarima i krunom izašla pevačica Santigold. Njihova svirka bila je odlična ali nije naišla na preveliku podršku publike, jer prisutni na mejn stejdžu još uvek nisu stigli da se upoznaju sa novim kompozicijama koje su izveli. Među posetiocima bilo je dosta onih koji su došli sa velikim šeširima, šminkom i maskama. U masi su se najviše izdavajali momci sa maskama Betmena.

exit

Nešto posle 21 sat na Mejn stejdžu nastupio je popularni zagrebački bend "Jinx" u punom sastavu. Koncert su otvorili pesmom "Idem tamo gde je sve po mom", dok su posetioci i dalje pristizali.

exit

"Super nam je ovde. To je publika" - pozdravila je sve brojniju publiku pevačica Jaja.

Nakon toga ređali su pesme "Smijem se", "Na zapadu", "Na čemu si ti" i pokazali da mogu odlično da se nose sa velikim festivalskim nastupom. Nažalost, svirka je trajala samo pola sata, publika je negodovala, a "Jinx" su morali binu da prepuste Santigold.

exit

Inače, treće veče Exita počelo je nastupom novosadskog sastava "Piknik" oko 19 časova na Mejn stejdžu kada je još uvek grejalo sunce na tvrđavi. U 20 časova na binu je izašao holandski sastav "Kraak & Smaak" koji je predstavio svoju interesantnu mešavinu elektronike i fanka. Oko 1.000 vernih fanova skaklo je tik uz binu, razhlađujući se povremeno pivom.

Na Fjužn bini publika je uživala u nastupima Li lu džamais (LeelooJamais), umetnice iz Hrvatske, kao i  Ringišpila, a nastup Eve Braun ispratilo je oko 1.000 fanova. U nastavku večeri nastupio je britanski elektro pop bend "Hadouken!".

Oko 1. 000 pankera okupilo se na metal Eksploziv stejdžu  gde su nešto pre ponoći počeli koncerti britanskog hard-kor pank benda "Discharge". Ubrzo su počele šutke i odličan uvod za sledeći legendarni pank bend  "Anti Nowhere League".

Izvor: Blic

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

exit 2011

Povezane vesti:


>