Region

Svet

Estas Tonne pokorio Kolarac!

Magično trosatno putovanje kroz zvuk nikoga nije ostavilo ravnodušnim! Estas Tonne pokorio Kolarac!

Estas Tonne pokorio Kolarac! Foto: Iva Tanacković




Da li ste ikada bili na koncertu koji je trajao tri sata, ali kao celina u kojoj se jedna pesma stapa u sledeću i tako do samog kraja? Bez pauze, bez prestanka?


Oni koji su na vreme nabavili ulaznice za sinoćnji koncert Estasa Tonea jesu - i ispostavilo se da je to bio više nego mudar potez, jer su ulaznice planule odmah nakon puštanja u prodaju.

Rođen 1975 u Ukrajini, Estas je počeo da svira gitaru sa osam godina i pohađao lokalnu muzičku školu. Nakon što se njegova porodica preselila u Izrael, Tone je pauzirao sa gitarom punih jedanaest godina.Godine 2001 preselio se u Njujork, gde je nastupao kao ulični svirač. Potom je krenuo na turneju širom sveta, nastupajući što solo, što po muzičkim, umetničkim i joga festivalima.







Sinoćnji nastup bio je prava poslastica za raznoliku publiku u Kolarčevoj zadužbini - uz pomoć maestralnog multiinstrumentaliste Hernana Suareza, bubnjara i perkusioniste Konrada Moline i multiinstrumentaliste i perkusioniste Džozefa Pepea Danze, Estas je poveo prisutne kroz magično trosatno putovanje, mudro kombinujući hitove sa albuma „Mother Of Souls“, „Anthology Vol I, II & III“, „Internal Flight“, „Bohemian Skies“ i ostalih iz svoje bogate diskografije.



U kratkim najavama na početku i samom kraju koncerta, Estas je naglasio da je neophodno da probudimo ono najbolje u sebi, ne bi li smo promenili ovaj svet i naterali ga da funkcioniše bez ratova - bez obzira da li su oni u Rusiji, Ukrajini, Izraelu ili Palestini.

Sem što je neverovatnom tehnikom sviranja i egzotičnim tonovima kalabaša, kanđire i ngonija omađijao publiku, Estas je svojim specifičnim zvukom priredio prisutnima spiritualno iskustvo. Fascinantno je da je većina ostala u sali više od tri sata, nagradivši umetnike ovacijama. Iako je naglasio da ne svira biseve, Estas je, vidno ganut sjajnom energijom, odsvirao još jednu numeru za sam kraj, koju je otpevao Konrado Molina.

Bilo je ovo putovanje kroz zvuk i emocije koje nikoga nije ostavilo ravnodušnim, potvrđujući Toneovu tvrdnju da su ljubav i muzika nepresušna energija.



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>