Zdravlje

Ljubav

Selfi fotografisanje je mentalni poremećaj? Patite li od selfitisa?

Američka psihijatrijska asocijacija (APA) navodno je potvrdila da navučenost na sve popularnije selfi fotografije stvara mentalni poremećaj - selfitis...

Selfi fotografisanje je mentalni poremećaj? Patite li od selfitisa?



Ova vest brzo se proširila internetom, a stručnjaci su opsesivnu želju za fotografisanjem samog sebe i objavljivanje selfija na društvene mreže okarakterisali kao nedostatak samopouzdanja i popunjavanja praznine u intimnom životu.

Ipak, nisu svi oblici ove bolesti isti. Prema navodima, postoje tri nivoa poremećaja.

Prvi stadijum Granični selfitis: fotografišete se tri puta denvno, ali ne delite slike sa prijateljima na društvenim mrežama.

Drugi stadijum Akutni selfitis: fotografisanje samog sebe najmanje tri puta dnevno i objavljivanje slika na društvene mreže.

Treći stadijum Hronični selfitis: nekontrolisano fotografisanje samog sebe i objavljivanje fotografija na društvene mreže najmanje šest puta dnevno.

Posle burne reakcije internet zajednice ova organizacija je demantovala navode o tzv. "selfitisu" i opravdala se time da se sastaju samo pet puta godišnje te da nema govora o novoj dijagnozi. Umesto selfitisa biće da je reč o regularnom narcizmu.

Ipak, ako uzmemo u obzir selfi maniju koja vlada širom sveta i njegove ogranke u vidu #aftersex selfija, mislite li da će selfitis uskoro biti i zvanična dijagnoza?

Autor: B.B.
Izvor: b92.net/superzena
Foto: Pinterest/selfies girls

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>