Ostalo

Sme�no

Otkrivena tajna dugovečnosti: Savet 114-godišnjaka koji je oduševio svet

Najstariji čovek na planeti, Huan Vinćente Perez Mora, koji je živeo u Venecueli, preminuo je u 114 godina, saopštili su svetski mediji. Poznat po svojoj izuzetno dugoj životnoj dobi.

Otkrivena tajna dugovečnosti: Savet 114-godišnjaka koji je oduševio svet Foto: Printsreen Youtube/Guinness World Records



Još od pete godine, Mora je bio deo porodičnog posla berbe šećerne trske i kafe, pružajući pomoć ocu i braći. Ova rana veza sa poljoprivredom kasnije je prerasla u duboku strast koja ga je pratila tokom celog života.

Ljubav prema porodici bila je jedna od tajni dugovečnosti Huan Vinćentea Pereza More. Sa svojom suprugom Ediofinom del Rosario Garsijom, imao je ljubavnu priču koja je trajala punih 60 godina. Bračni par je imao  11-oro dece - šest sinova i pet ćerki. Njihov dom bio je ispunjen smehom i ljubavlju, a rezultat toga bio je impresivan broj potomaka - 41 unučad, 18 praunučadi i 12 pra-praunučadi. Ova duboka povezanost s porodicom svakako je doprinela njegovoj dugovečnosti i sreći tokom života.



Foto: Instagram printscreen/juanvicenteperezmorasjb

"Posle dugih, napornih dana rada, Huan je uživao u dragocenom vremenu provedenom sa svojom porodicom", izveštavali su mediji o životu ovog izuzetnog čoveka.

Kada je napunio 100 godina, Huan je otkrio jednostavnu tajnu svog dugog života, koju je rado podelio sa medijima:

"Radite naporno, odmarajte se tokom praznika, idite rano u krevet, popijte čašu aguardiente svaki dan, volite Boga i uvek ga nosite u srcu“, rekao je on za intervju za Ginisovu knjigu rekorda.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: svetplus.com/Still

Povezane vesti:


>