Region

Svet

X Factor Adria: Talentovani Daniel Kajmakoski - Drago mi je da me porede sa Tošetom! (Foto+Video)

Simpatični i pre svega talentovani Daniel Kajmakoski iz Makedonije (Struga), koji već dugi niz godina živi u Beču, a koji je u poslednjoj emisiji "X Factora Adria" ostavio publiku i žiri bez teksta, još uvek ne može da poveruje da je svojim besprekornim glasom osvojio čitav region!

X Factor Adria: Talentovani Daniel Kajmakoski - Drago mi je da me porede sa Tošetom! (Foto+Video)



X Factor Adria: Daniel Kajmakoski, momak koji je sve oborio s nogu, tvorac je hita Karoline Gočeve! (Video)
Daniel kaže da se za muziku nikada nije školovao, da već tri godine radi na gradilištu i da želi da sledi ideju Tošeta Proeskog, dok za vrhunskog pevača Balkana smatra Željka Joksimovića. U austrijsku prestonicu se sa porodicom preselio kada je imao samo šest godina, a da će ovoliko oduševiti publiku i biti u svim štampanim i pisanim medijima, zaista nije očekivao. Ipak, dodaje da je srećan što se to dogodilo i da uživa u tolikoj pažnji koju je privukao.

X Factor Adria: Daniel Kajmakoski dominirao! Već viđen kao pobednik! (Foto+Video)
"Na nebu sam sad! Oduševio sam se kad sam video reakcije posle mog nastupa, nisam ni sanjao da će ovako da bude! Iskreno, malo sam bio nesiguran jer nisam znao da li ću se dopasti balkanskoj publici, da li ću izneti to što oni traže. Iako slušam domaću muziku, pevao sam na engleskom jer sam želeo da se predstavim kroz nešto što najviše volim", iskren je Kajmakoski.

Ovaj 29-godišnji muzičar priznaje da se nikada nije školovao za muziku, ali da je svoj talenat razvijao od rođenja, s ocem koji je svirao harmoniku, dok je klavir i gitaru sam naučio da svira.



"Ne nastupam nigde, komponujem i stvaram muziku, volim da napravim nešto novo, a ne da interpretiram tuđe kompozicije. Radio sam i s Karolinom Gočevom, koja je napravila pravi bum s pesmom "Više se ne vraćaš" za koju sam napisao tekst i muziku. Kad nema posla oko muzike, radim na gradilištu, evo, poslednje tri godine od toga živim", iskren je Daniel, koji je svoju sreću na sličnom takmičenju okušao i u Beču.



"S 19 godina sam se prvi put prijavio za muzičko takmičenje u Austriji, ali tada nisam bio ovoliko iskusan i plasirao sam se u prvih 12 i bio jedini stranac među finalistima. Tamo baš teško prihvataju ljude sa strane, ali moram biti iskren, to nije imalo uticaja u mom slučaju. Za "X Factor Adria" me letos prijavio moj prijatelj, koji je oduševljen mojim glasom", priča muzičar za kojeg su mnogi prokomentarisali da je budući Toše.

"Proeski je jedna od najvažnijih osoba u mom životu. Oduvek slušam njegove pesme, on je za mene primer i idol i nameravam da sledim njegovu ideju, njegove vrednosti, ali ne i da ga kopiram. Drago mi je kad čujem da me porede s takvim velikanom", ponosno ističe makedonski pevač, koji među muzičke ikone Balkana svrstava i Željka Joksimovića.

"Mislim da mnogo mogu da naučim od Željka, on je veoma uspešan i stabilan pevač, slušam ga od njegovog prvog albuma, i iskreno, bila bi mi čast da sarađujem s njim. Još uvek mi niko nije ponudio saradnju, ali sam čuo da je Emina rekla da bi volela sa mnom da radi. To bi bilo fantastično", poručuje Daniel, koji u Beograd planira da dođe odmah po pozivu produkcije "X Factora".



Autor: B.B.
Izvor: Telegraf
Foto: Facebook/Daniel Kajmakoski

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>