Recepti

Ljubav

Šarena jaja za Vaskrs na jednostavan način! (RECEPT)

Da li ste usprobali ovaj metod ukrašavanja jaja za Vaskrs? Jednostavan način, gde se koriste one deblje lepljive trake, a dobijaju se tako očaravajuće šare.

Šarena jaja za Vaskrs na jednostavan način! (RECEPT) Foto: Printscreen Youtube/Crafty Panda




Tehnika lepljenja trake na jaja za Vaskrs je jednostavna i kreativna metoda. Evo kako se to radi, jednostavno je, a toliko lepo izgleda da će svi biti oduševljeni:



Skuvajte jaja i ostavite ih da se malo prohlade, toliko da ih možete držati u rukama. Izrežite čvršće lepljive trake na različite oblike krugove, kvadratiće, trougliće, srca, cveće, trakice itd. Lepite izrezane oblike po jajima.

Preko svakog jajeta stavite tanku žensku čarapu i dobro zavežite koncem. ( mada ovo može da se radi i bez čarape). Zatim spuštajte jaja u boju za farbanje po želji. Kada vidite da je jaje obojeno, skinite čarapu i komadiće selotejpa, pa nalepite druge oblike na prazna mesta i umočite u neku drugu boju.





Foto: Printscreen Youtube/Crafty Panda



Premažite jaja mekanom krpicom koju ste namočili u ulje ili mast da biste dobili predivna šarena i sjajna jaja.

Toliko je mnogo načina da vaša jaja za Vaskrs budu originalna, možete lepiti perca, listiće ili cvetove biljaka, možete koristiti vosak, penu za brijanje, vatu, foliju...


Pogledajte ideje za bojenje vaskršnjih jaja u video snimku: 



 

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>