Region

Svet

Era Ojdanić uzburkao javnost izjavom o maloletnici

Podsećanja radi, Era Ojdanić je danas tokom svog boravka na "Farmi" izjavio sledeće: "Znate li šta sve devojčice rade da bi bile sa mnom, a što i ne bi? Izađu sa mnom u grad i lepo se provedu. Znate li da sam ja bio sa devojčicom koja je bila u drugom polugodištu osmog razreda. Bili smo u vezi šest godina."

Era Ojdanić uzburkao javnost izjavom o maloletnici



Savet Republičke radiodifuzne agencije danas je održao vanrednu telefonsku sednicu na kojoj je ocenjeno da su izjavom folk pevača Andrije Ere Ojdanića u rijaliti-programu “Farma” na televiziji "Pink" da je bio u vezi sa učenicom osmog razreda osnovne škole povređeni Zakon o radiodifuziji i Kodeks o ponašnaju emitera.

Era Ojdanić: Bio sam u vezi sa devojčicom!
Zamenik predsednika Saveta RRA Goran Knežević izjavio je Tanjugu da je pokrenut postupak za izricanje mera. Knežević je najavio da će u RRA u ponedeljak biti održana sednica na kojoj će se predstavnici "RTV Pink" izjasniti o tom slučaju.

On je konstatovao da je odgovornost emitera utoliko veća zbog činjenice da je sporna izjava emitovana, ne u direktnom ili odloženom prenosu, već u pregledu dnevnih aktivnosti učesnika u programu “Farma”.
 
Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) razmatrao je danas na vanrednoj sednici izveštaj Službe za nadzor i analizu programa emitera rijaliti programa "Farma" emitovanim u sredu uveče na "TV Pink" i saopštio da će tužilaštvu proslediti sporni video materijal da preispita da li postoje elementi krivičnog dela.

Televizija “Pink” smatra da su reakcije na izjave Ojdanića opravdane, ali da su u isto vreme i preterane.

“Ojdanić nije izjavio da je imao seksualne odnose sa maloletnicom, već je ispričao da je navodno bio u nekoj vrsti platonskog odnosa. U suprotnom, takvu izjavu ne bismo objavili. Naravno, postavlja se i pitanje da li je u pitanju realna priča, pošto je poznato da je gospodin Ojdanić sklon davanju sličnih izmišljenih izjava kako bi privukao pažnju na sebe”, navodi se u odgovoru pres-službe Pinka.

Ta televizija je, kako se dodaje, pripremila pomnu kontrolu živih uključenja sa odloženim praćenjem od pet minuta kako nepoželjne izjave, psovke ili uvrede ne bi bile u etru.

Autor: M.P.
Izvor: Blic
Foto: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>