Region

Svet

Viva Vox prvi koncert pred prepunim Sava centrom: Večeras drugi, a sutra treći koncert (Video)

Članovi hora Viva voks sinoć su održali koncert u prepunoj dvorani Sava centra.

Viva Vox prvi koncert pred prepunim Sava centrom: Večeras drugi, a sutra treći koncert (Video)



Posetioci su uživali u raznolikom repertoaru: Ramštajnu, Prodidžiju, Kvinu i drugim muzičkim sadržajima. Posle svake numere bili su pozdravljeni gromoglasnim aplauzom.

Dirigenta Jasminu Lorin uhvatila je velika trema kad je uzela mikrofon u ruke da pozdravi publiku, ali obratila im se sa osmehom:

- Pre godinu dana uspeh je za nas bio pravo iznenađenje. Od tada smo pronašli svoje mesto na domaćoj muzičkoj sceni i naučili da se nosimo s pritiscima. Drago mi je što vas vidim i hvala vam na poverenju. Nemojte mi zameriti, gutam knedle.

Nakon toga glasno su usledili brojni pozitivni komentari i pohvale.



Inače, Viva voks je jedinstven u Srbiji po svom inovativnom i smelom pristupu horskom pevanju. Isključivo glasom, bez instrumentalne pratnje, pevači dočaravaju zvuke celog benda i izvode poznate domaće i strane pesme.

Svoj repertoar, na oduševljenje publike, obogatili su pesmama “Srce” (“EKV”), “Feeling good” (Nina Simon), “Always look on the bright side of life” (Monti Pajton) kada se čak spustio oblak sa plafona, a svetlosnim efektima su dočarane promene vremenskih prilika – od sevanja do sunca.



Članice hora otpevale su “Voulez Vous Coućer Avec Moi” (“Lady Marmalade”), a bitbokser Tihomir Jovanić je osim transparenta sa izjavama ljubavi, nakon kratkog solo nastupa, od devojaka iz publike dobio i plišanog medu.

Euforične reakcije, “Viva Vox” je zaslužio izvođenjem malo žešćih i samim tim komplikovanijih numera kao što su “By the way” grupe “Red Hot Chili Pepers” i “Smells Like Teen Spirit” (“Nirvana”).

Ipak interpretacija pesme “Killing in the name of” benda “Rage against the mashine” svakako je, sudeći po reakcijama prisutnih, obeležela večerašnji koncert.

Nezaobilzna je bila i pesma benda “Rammstein” – “Du hast” koja svaki put već prvim taktovima izmami gromoglasan aplauz.



“Viva Vox”, zbog velikog interesovanja, nastupaju i u nedelju, 2. decembra i ponedeljak, 3. decembra, u Sava centru.

Autor: S.P.
Izvor: Tanjug
Foto: svetplus.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>