Region

Svet

Lena Kovačević: Džez nije zaboravljen, samo je malo medijskog prostora (Video)

Džez pevačicu Lenu Kovačević publika je imala prilike da bolje upozna tokom takmičenje za "Prvi glas Srbije". Osvojila nas je svojim osmehom, glasom, izgledom i razumevanjem koje je imala za takmičare. Bila im je velika podrška.

Lena Kovačević: Džez nije zaboravljen, samo je malo medijskog prostora (Video)



U intervjuu za portal Svet Plus, Lena govori o novom spotu "Ti i ja i sena" koji je izašao pre nekoliko dana, saradnji sa Miškom Plavim i austrijskim režiserom Paul Ričardsom, kao i ternutnim dešavanjima u njenoj muzičkoj karijeri i privatnom životu.



"Saradnja sa Miškom Plavim i celom ekipom muzičara je zaista za mene posebna. U pitanju je stil muzike koji volim, zvuk koji volim, i drago mi je što je spot propratio emociju ove pesme. Paul je izvrstan režiser, koga sam  prilikom snimanja ovog spota upoznala. Prve reakcije publike su odlične" - kaže Lena i dodaje da trenutno radi na pripremi drugog albuma koji bi do kraja godine trebao da se pojavi na tržištu:

"Trenutno sam okupirana pripremanjem drugog albuma, koji bi trebalo, ako Bog da, da izađe krajem 2012.godine. 30.aprila nastupiću na Kolarcu, zajedno sa svojim pijanistom i prijateljem Srđanom Tanaskovićem. Obzirom na "privatne obaveze",  idealno je to što imam dovoljno vremena da radim na drugom albumu i malo se više posvetim tom delu svog posla".



Takođe, Lenu smo zamolili da prokomentariše i muzičku scenu u Srbiji.

Iako peva potpuno drugačiju vrstu muzike od onoga što nam se danas servira u medijima, Lena kaže da ipak džez muzika nije zaboravljena, ali da je malo medijskog prostora za ovakvu vrstu pevača:

"Bilo bi lepo da postoji više prilike da u medijima čujemo i imamo podjednako prisutne i ljude koji se bave drugačijom vrstom muzike, alternativne, džez muzike, klasične muzike, jednostavno, malo je medijskog prostora za to. Džez definitivno nije zaboravljen, publika postoji, samo je medijski nedovoljno podržana" .

Najava za drugu sezonu "Prvog glasa Srbije" je počela, ali Lenu ove godine nećemo videti u ulozi žirija, jer će kroz nekoliko meseci postati mama. Ipak, pevačica je svim srcem uz produkciju i svoje kolege kojima želi da naprave ponovo jednu sjajnu emisiju.

"Obzirom na drugo stanje, neću moći da učestvujem u drugoj sezoni Prvog Glasa Srbije, svakako, navijam za njih da ponovo naprave sjajnu emisiju i okupe puno darovitih ljudi" - izjavila je džez pevačica.

Iako su često kao članovi žirija bili strogi, ali pravični Lena kaže da su je tokom takmičenja za "Prvi glas Srbije" mladi talenti puno inspirisali.

"Bilo je divno videti sve te mlade ljude kako napreduju iz emisije u emisiju, koliko transformacija su prošli i kako su pojedini sjajno izneli puno različitih muzičkih stilova, to me je inspirisalo".

Na pitanje, dali postoji neka svetska, evropska ili domaća zvezda sa kojom bi volela da snimi duet, Lena kaže: "Dajana Kral, Feist u svetu, u Srbiji, uživala sam na koncertu Vlade Georgieva, pesma koju smo pevali, čini mi se da je dobila svoj neki "pečat", publici se dopala, što mi je zaista drago" - zaključila je na kraju razgovora.



Autor: J.B.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>