Region

Svet

Izgubili smo ih u 2011. godini, ali ih nikada nećemo zaboraviti (Video)

Svako od njih je bio zvezda u svojoj branši. Gde god da su krenuli, šta god da su radili ostavljali su traga, duboko u našim srcima… Ono što su nam ostavili je i sećanje na dela, pesme, radost koju smo doživljavali kada smo ih slušali, gledali, ali… Njih na žalost, više nema. Odnela ih je ova tmurna 2011. godina. koja ih nije poštedela.Pamtićemo ih zauvek.

Izgubili smo ih u 2011. godini, ali ih nikada nećemo zaboraviti (Video)



Umesto da je pevao svojim fanovima na trgu u Sremskoj Mitrovici, pevač Darko Radovanović je te kobne noći, 12. juna izgubio život u saobraćajnoj nesreći na Obrenovačkom putu. Ova godina je na izmaku ali svi se s nevericom sećamo te tragedije. Darko je bio pun života, neposredan, uvek korektan prema kolegama, koji su ga upravo zbog te neposrednosti voleli i poštovali.

Njegova duša je bila plemenita i svojim toplim pesmama je uvek pronalazio put do srca ljubitelja dobre muzike. Tog dana, kada nas je napustio njegova Fejsbuk stranica bila je okupirana stotinama komentara obožavalaca koji su zbunjeno i s velikim nepoverenjem primili tu nesrećnu vest. Ovaj Novosađanin je tek nakon 12 godina napornog rada uspeo da snimi samostalni album, a do tada je promenio puno žanrova muzike kao i bendova.

Na takmičenju za pesmu “Beovizije” pojavljuje se 2003. godine uz podršku Zdravka Čolića. Pesma “Stidim se” doživljava veliki uspeh na svim radio-stanicama. Već naredne godine ponavlja svoj nastup na ovom festivalu sa pesmom pod nazivom “Prijatelji moji brinu”. Od dueta, naravno, neizbežno je spomenuti “Ako je do mene”, hit pesma koju je otpevao s koleginicom Ivanom Selakov. Nakon toga grabio je punom snagom, probijao se, i taman kada se popeo na sam vrh, sudbina je rekla svoje… Darko je imao samo 36 godina, a iza sebe je ostavio ženu i kćerku koja sada ima četiri godine.



Još jedan vrsni glas, emotivac velikog srca, pevač svetskih razmera, otac šestoro dece… Ljubiša Stojanović Luis je izazavo krik u svima nama kada je javljeno da je izgubio život, kao i Darko Radovanović, u teškoj saobraćajnoj nesreći, kod naselja Feketić, na putu između Bačke Topole i Novog Sada,.Umreću onog časa kada budem prestao da pevam”, svojevremeno je izjavio ovaj poznati pevač. Bio je prepoznatljiv po svom specifičnom imidžu i glasu koji je budio jezu i osvajao sve oni koji su ga slušali. Niko mu nije bio ravan ni po pesmi, ali ni po broju dece koja su uvek za njega predstavljala bogatstvo najvrednije od svih.Ne previše rečit, sve što je imao da kaže govorio je muzikom koju je pevao s puno emocija. Nastupao je na brojnim festivalima, i osvojio puno nagrada. Bio je omiljen među kolegama a gde god je zapevao ostavljao je traga.Luis se bavio muzikom još od 1970. godine. Njegov nadimak “Luis” je dobio kad je imao devet godina i uspešno izvodio pesme Luisa Armstronga.

1980. godine je snimio prvi album pod imenom “Ne Kuni me, Ne Ruži me, Majko”. “Dunjo moja, “Slike u oku”, “Dudo”… Spisak hitova je dugačak, ne bi mogli na jedan papir da stanu. Setite se letnjeg hita “Ludi letnji ples” koji je snimio s “Flamingosima” i osvojio drugo mesto na “Beoviziji”, 2006. godine. Nije krio svoju ljubav prema muzici, a iako je rekao da će prestati da diše kada prestane pesma, njegova duša je utihnula, ali glas i dalje odjekuje u nama. Ipak, on neće ostati zaboravljen, jer njegova muzika živi i živeće nakon njega Iza sebe je ostavio suprugu Silvanu, sinove Miću, Marka, Sergija i Andreja, kćerke Maju i Elu Mitu.



Kada se osamdesetih pojavio na sceni, svi su znali da će trajati jer je uvek bio specifičan. Milan Delčić Delča je započeo s grupom koja je veoma brzo osvojila čitavu bivšu Jugoslaviju “U škripcu” je za kratko vreme postala popularna na čitavoj teritoriji bivše Jugoslavije.Njegov debi album nosio je naziv “Godine ljubavi”. Međutim, pravi uspeh dolazi sa albumom “O je” koji su snimili 1983. Godine.Decembra 1983. za novogodišnje praznike, tempiraju mini LP “Nove godine” .Bend se gasi 1987. godine po objavljivanju albuma “U škripcu”. Potom Delča nastavlja solo karijeru.

Snimio je nekoliko zapaženih solo albuma – “Izgleda da mi smo sami”, “Delča i sklekovi”, “S jezikom u usta” na kojima je koketirao sa tehno muzikom.Uz muzičku karijeru Delčić se bavio i pisanjem za pozorište, napisao je i režirao storiju “Lepe, čiste, dobre” u omnibusu “Beogradske priče”, a radio je kao dramaturg za TV seriju “Dome, slatki dome”.

Svestran, multitalentovan, ostavio je veliki trag. Preminuo je u 51. godini, kada je izgubio rat sa opakom bolešću.



Petar Kralj. Čovek koji je voleo slobodu čitav život čeznuo za njom… Voleo je scenu, a i ona njega. Uvek mu je uzvraćala istom meroma, a svaka uloga koja mu je bila dodeljena, saživeo se s njom, dočarao je onako kako je samo on umeo, mogao, i baš zbog toga, pamtićemo ga kao glumca velikog znanja, umeća, srca…

Zvali su ga Kraljem, on to i jeste bio, u životu, u poslu, u pozorištu- daskama koje život znače, kao i na televiziji. Petra Kralja svi su poštovali i voleli, kolege imaju samo reči hvale. Svi se slažu u jednom, otišao je veliki čovek, i veliki glumac, ostavio prazno mesto da nas podseća koga smo izgubili, jer… teško ga je zameniti.Bio je i veliki govornik, setite se “Utiska nedelje”, koji su samo zbog njega i njegovog recitovanja nazvali najboljom emisijom.



Slavna glumica Olivera Marković je umela sve i mogla sve da odigra. Njena karijera je bogata, a svaku ulogu je pretvarala u priču za sebe. Duhovitošću je osvajala, harizmom plenila, bila je jednako odlična kako u pozorištu tako i na filmu.Obeležila je jedno vreme, jednu generaciju, a nema ko je nije voleo, od mlađih do starijih.

Pored pozorišnih komada u kojima je blistala, kako samo ona ume, radila je i televizijske drame, serije, filmove, a u širokom opusu filmova izdvajamo: “Sumnjivo lice”, “Poslednji kolosek”, “Vlak bez voznog reda”, “Uzavreli grad”, “Dr”, “Kozara”, “Put oko sveta”, “Sibirska ledi Magbet” (režija Andžej Vajda), “Nacionalna klasa”, “Petrijin venac”, “Majstori, majstori”, “Moj tata na određeno vreme”, “Balkan ekspres”, “Već viđeno”, “Braća po materi”, “Sabirni centar”, “Urnebesna tragedija”. Među filmskim nagradama ističu se Srebrna i dve Zlatne arene na Filmskom festivalu u Puli, te “Slavica” za ukupni doprinos razvoju filmske umetnosti.

Najšira publika je pamti kao vrsnu, po mnogima najbolju pevačicu ruskih romansi i šlagera.



Poznata srpska manekenka iz agencije „Model tatu“ Tijana Milošević, top-model i jedno od zaštitnih lica “Bambijevog” keksa “plazma”, umrla je od sepse! Bila je voljena, poštovana, a važila je za jednu od najlepših žena u Srbiji. Uradila je reklame za “Bambi”, “Don kafu”, a bila je i zaštitni znak Instituta za transfuziju krvi u akciji “Tvojih pet minuta, nečiji ceo život”. Proputovala je čitav svet, radila u Kini, Engleskoj…. Život je bio pred njom, ali je opaka bolest učinila svoje.



Izvor: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>