Zdravlje

Ljubav

Soda bikarbona: Vaš tajni sastojak za sve, od čišćenja do nege kože!

Upotreba sode bikarbone u kući ne ograničava se samo na podizanje testa. Ovaj čudesni prah ima mnoge primene, uključujući i čišćenje, ali i iznenađujuće koristi za vašu kosu, kožu i telo.

Soda bikarbona: Vaš tajni sastojak za sve, od čišćenja do nege kože! Foto: Pixabay



Iako je soda bikarbona često prisutna u receptima za peciva, njene blagodeti nisu rezervisane samo za kuhinju. Ona ima široku primenu i u svakodnevnom životu.

Soda bikarbona za oralnu negu predstavlja izuzetno sredstvo. Istraživanja pokazuju da pasta za zube koja sadrži sodu bikarbonu efikasnije razbija karijes i posvetljuje zube nego paste bez nje. Takođe, možete napraviti pastu od vode i sode bikarbone za čišćenje zuba, što takođe donosi odlične rezultate. Njena antibakterijska svojstva čine je izvrsnim sredstvom za ispiranje usta.

U borbi protiv akni, soda bikarbona može biti vaš saveznik. Osim što se akne mogu javiti nakon konzumiranja masne hrane, soda bikarbona može pomoći u ublažavanju bola i nelagode.

Za umirenje opekotina od sunca, soda bikarbona može biti nezamenjiva. Dodajte je u toplu kupku ili je koristite kao oblog, što će umanjiti bol i iritaciju.

Soda bikarbona je univerzalno sredstvo koje donosi mnoge koristi, kako u kući tako i za negu tela i kože. Iskoristite je maksimalno i otkrijte sve njene neverovatne prednosti!

Viber

Autor: J.B.
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>