Region

Svet

Goran Bregović za nastup uzeo 60.000 evra?! (Video)

Goran Bregović je sa svojim Orkestrom za svadbe i sahrane nastupio na manifestaciji Smederevska jesen u nedelju uveče na Gradskom trgu u Smederevu, a to zadovoljstvo naplatio je čak 60.000 evra. Revoltirani građani Smedereva juče su usijali telefon naše redakcije, razočarani što je njihova opština, čiji je dug 20 miliona dinara, finansirala Bregovićev nastup.

Goran Bregović za nastup uzeo 60.000 evra?! (Video)



"Bregoviću je za koncert plaćeno 60.000 evra, a Smederevo se raspada! Grad je u minusu od 20.000.000 dinara, a opština se razbacuje. Ljudi, to nema smisla" rekao je jedan od razočaranih stanovnika ovog grada. Da li je Bregović znao za stanje u gradskoj kasi Smedereva kad je ovako papreno naplatio nastup, nismo uspeli da saznamo jer je njegov telefon bio nedostupan. Moguće da se Brega isključio jer ugovara neki novi nastup. Predsednik opštine Smederevo Predrag Umičević negirao je da je Bregovićev koncert koštao 60.000 evra.

"Nije plaćeno toliko, već 25.000 evra. Svota od 60.000 evra izdvojena je za sve nastupe. Sve je finansirano od zakupa tezgi koje smo izdavali tokom manifestacije. Gospodin Bregović, koji nije nastupao u našem gradu 25 godina, bio je toliko ljubazan da snizi cenu koncerta sa 50.000, koliko je dobio za nastup u Guči, na 25.000, uzimajući u obzir našu situaciju" rekao nam je Umičević.

Pre nekoliko meseci Goran Bregović ugovarao je nastup s jednim udruženjem Srba u Čikagu, saznaje Kurir od izvora bliskog ovom muzičaru. "Kad im je Brega zatražio 35.000 dolara za koncert, oni su mu se ljubazno zahvalili s obrazloženjem da je ta cena previsoka" kaže naš izvor. Međutim, na zvaničnom sajtu Gorana Bregovića piše da će Orkestar za svadbe i sahrane nastupiti u Čikagu 14. oktobra ove godine.



Izvor: Kurir

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>